Трудові відносини під час воєнного стану

У прямому етері 13 квітня юрист Сергій Бреус провів лекцію “Трудові права під час воєнного стану. Гарантії працівників та можливості роботодавців”. Спікер є кандидатом юридичних наук, директором Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги.  В Україні підписано Закон, яким адаптовано трудові відносини під реалії війни – ЗУ «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану». Він набуває чинності наступного дня після публікації, тобто 24 березня.

Закон визначає нові правила трудових відносин працівників усіх підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, виду діяльності і галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особами. Цим законом визначаються особливості трудових відносини працівників усіх підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, виду діяльності і галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особами, на період дії воєнного стану, введеного відповідно до Закону України “Про правовий режим воєнного стану” (воєнний стан). На період дії воєнного стану вводяться обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина, передбачені статтями 43, 44 Конституції України.

Запрошуємо до перегляду! Дізнатися всі гарантії для працівників та можливості роботодавців зможете в записі онлайн-лекції на сторінці бібліотеки у фейсбук.