Виставка “Київ. Контрасти часу: 1938-2018”

 Відділ краєзнавчої літератури та бібліографії пропонує увазі відвідувачів виставку “Київ. Контрасти часу: 1938-2018”, на якій представлені світлини з журналу «СССР на стройке» 1938 року (випуск повністю присвячений Києву).

Історія походження цих світлин у нашому фонді має свою цікаву історію: журнал зі штампом художнього відділу бібліотеки Київського індустріального інституту в роки німецької окупації був вивезений німецьким офіцером. Його нащадки дбайливо поставилися до чужої історії і передали дуже якісні кольорові копії світлин відомому києвознавцю Дмитру Малакову, який нам їх презентував.

На унікальних фото представлені краєвиди Києва кінця 30-х років минулого століття та сучасні урбаністичні пейзажі, побутові замальовки та епізоди з повсякденного життя киян різних епох. Цікаво, що деякі місця залишилися такими ж, як і вісімдесят років тому, тоді як інші змінилися до непізнаваності або ж зовсім безслідно зникли.

Книжково-ілюстративна фотовиставка, організована до Дня Києва, дає змогу побачити та порівняти Київ різних епох, а також відчути, що Київ, попри століття – водночас близький і далекий. Його багатовимірність важко схарактеризувати словами – її треба тільки бачити і відчувати.

Виставка діятиме до 26 червня. Запрошуємо всіх охочих до перегляду.