Засідання Клубу бібліотекарів було присвячене 100-річчю від дня народження Олеся Гончара

Сьогодні в рамках засідання Клубу бібліотекарів відбулася зустріч у Національній спілці письменників України, присвячена 100-річчю від дня народження видатного українського письменника, громадського діяча, першого Лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка, Голови Спілки письменників України, академіка НАН України, Героя України Олеся Гончара. У своїх поглядах і життєвих принципах він був надзвичайно сильною особистістю.

За свідченням сучасників і близьких людей, письменник ніколи не залишався байдужим до того, що бачив і переживав. Намагався у своїй роботі повністю віддати себе тому, над чим працював, бо був переконаний, що інакше читач навряд чи сприйме написане.

У своєму слові – українська поетеса, перекладач, прозаїк, член Національної спілки письменників України та НСЖУ,  заслужений працівник культури України Леся Степовичка – зазначила, що  письменник став живим класиком у 28 років – проникливим, досвідченим, точним; що фронтова наука закарбувалася навіки у серці Олеся Гончара; що мова творів письменника – зразок української літературної мови. Письменник вірив у перемогу добра, закликав повертатися до віри, а найбільші надії покладав на молодь. Сьогодні фронтові поезії Олеся Гончара  читають бійці на передовій.

Із цікавими і невідомими фактами про життя і творчу особистість Олеся Гончара виступив член НСПУ, український журналіст, громадський діяч – Віталій Абліцов. Він розповів про те, що Олесь Гончар і досі належно не прочитаний, адже його твори сповнені численних узагальнень і підтекстів, які потребують ґрунтовного й тривалого осмислення.

Приємною для всіх новиною стала літературна премія імені Олеся Гончара, яку отримала письменниця Тетяна Фольварочна (Пишнюк) за книгу “Нерозгаданий постскриптум”. Бібліотечна спільнота та всі шанувальники творчості пані Тетяни щиро вітають її з заслуженою перемогою, бажають подальших творчих злетів на ниві літературної праці.