Онлайн-зустріч з казкаркою Іриною Мацко

2 квітня уся світова спільнота, а особлива дітки, святкували Міжнародний день дитячої книги. Хоча Публічна бібліотека імені Лесі Українки позиціонує себе як книгозбірня для дорослих, ми вважаємо, що зрілі особистості також повинні долучатися до чуда і тепла в казкових історіях та відволікатися від надокучливих рутинних справ. А тому 9 квітня ми запросили до віртуальної студії відому українську письменницю й майстриню дитячої прози Ірину Мацко. Онлайн-захід модерувала Ірина Костюк.
Ірина Мацко – не лише автор книг для малечі. Вона також пише твори для підлітків, новели для дорослих, нон-фікшн, створює альбоми. У 2012 році мисткиня упорядкувала альбом для збирання історії попередніх поколінь під назвою “Книга мого роду”. У прямому етері пані Ірина розповіла, що нині наклад цього видання налічує близько 100 тисяч примірників.
Письменниця також долучається до громадської діяльності, займається казкотерапією. Вона керує креат-студії «ІРИска» та літературною студією «Майстерня казки». Гостя віртуальної студії поділилася з аудиторією історіями допомоги діток, що опинилися в скрутному становищі (хвороба, втрата батька в АТО). Творчість і дотик до магії казки сформував у скривджених новий сенс життя.
Сама пані Ірина Мацко зізналася, що почала творити дитячі фантазійні історії, коли народила першу дитину. З плином часу написані тексти збиралися і прагнули “вийти в світ”. Нині Ірина Мацко –  автор близько 20 книг в різних жанрах і напрямках, її твори видаються в десяти видавництвах України та Польщі.
“Ірискою” віртуальної зустрічі стало прочитання пані Іриною казки “Чорне серце”. Головною героїнею цієї історії є кошеня Вуглинка. Тваринка любить свою шубку і не розуміє, чому її сахаються люди. Хоча хутро у кішечки чорне, але серце світле. Хто ж має чорне серце? Дізнайтеся у відеозаписі прямої трансляції.