Бібліотекарі вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

19 лютого працівники Публічної бібліотеки імені Лесі Українки відвідали Алею Героїв Небесної Сотні та вшанували покладанням квітів пам’ять загиблих під час Революції Гідності.
Революція Гідності об’єднала людей, які повстали проти насилля, несправедливості, порушення європейських демократичних цінностей та прав людини.
Небесна Сотня – символічна назва 107 активістів Євромайдану, вбитих  з 22 січня по 20 лютого 2014 року.
Одна із найбільш трагічних сторінок в історії  незалежності України сталася в Києві 18-20 лютого 2014 року. У ці дні події розгорталися стрімко та непередбачувано: від мирної ходи – до масових розстрілів, від мирних домовленостей – до нищівної пожежі у Будинку профспілок на Майдані та зупинки руху метро.
19 лютого 2014 року відбувся штурм Майдану, захоплення і підпал будівлі Федерації профспілок України.
Після тривалих бійок ввечері 18 лютого мітингарів відтіснили на Майдан. В ніч з 18 на 19 лютого протистояння стало ще запеклішим. Напередодні беркутівці оточили протестувальників з боку Інститутської вулиці та Європейської площі. Почався штурм. Аби захиститись, активісти підпалювали шини. Через деякий час їм вдалось утворити суцільну смугу полум’я, яка заважала пройти правоохоронцям. Люди кидали до вогню все, що знаходили.
Зранку 19 лютого правоохоронці знову розпочали штурм Майдану. Як наслідок, того дня загинуло 8 осіб, завдано тілесних ушкоджень 206 особам, з них 35 – тяжкі, 31 – середньої тяжкості.
Під час сутичок 18-20 лютого загинуло 73 мирні жителі, кожен з них здійснив особистий подвиг — віддав найцінніше — своє життя заради нової України.
Вічна пам’ять героям Небесної Сотні…