День авіації України

В останню суботу серпня в Україні відзначається День авіації – професійне свято військових і цивільних авіаторів, працівників авіаційної промисловості і транспорту.

Це свято встановлено Наказом Президента України Леонідом Кравчуком у 1993 році з метою підтримки ініціативи авіаторів ВС України, Прикордонних Військ України, Національної гвардії України, а також працівників промисловості авіатранспорту України.

Пізніше, у 1996 році, Президент України Леонід Кучма вніс деякі поправки до Наказу, проте, дата святкування залишилася без змін. Новий документ послужив для об`єднання в один день свята для військових і цивільних авіаторів.

Повітряний рух України охоплює 5 районів польотної інформації загальною площею 729,8 тис. кв. км. В Україні створено об’єднану цивільно-військову систему організації повітряного руху.

Україна – держава з повним авіаційним циклом, що має ефективну систему державного регулювання авіації, власну профільну освіту, підприємства літакобудування, розвинену мережу аеропортів і сучасну аеронавігаційну систему.

Святкування Дня авіації в нашій країні відбувається переважно на аеродромах, де проходять демонстрації авіаційної техніки та майстерності авіаторів. Також проводяться конференції й засідання, присвячені Дню авіації за участі представників влади України. Щороку Президент проголошує урочисту промову з побажаннями успіхів авіаторам у цій нелегкій «повітряній» професії.

Нехай злети будуть легкими, а посадки – м’якими. Повітряного настрою та усмішок у свято і завжди!

 Інтернет-ресурси: 

Задати питання

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *