1065

Міська цільова програма протидії епідемії ВІЛ-інфекції на 2017 – 2021 рр.

 

УВАГА! АКЦІЯ! 

 МЕШКАНЦІ СТОЛИЦІ МОЖУТЬ ПРОЙТИ БЕЗКОШТОВНУ ЕКСПРЕС-ДІАГНОСТИКУ НА СНІД

У столичних мікрорайонах лікарі продовжують безкоштовно тестувати киян і гостей міста на ВІЛ-інфекцію. Даний захід заплановано в рамках реалізованої міської цільової програми протидії епідемії ВІЛ-інфекції на 2017-2021 роки. Профілактично-діагностична акція проводиться Київським міським центром профілактики та боротьби зі СНІДом за підтримки Представництва Фундації АнтиСНІД США в Україні.

За словами директора столичного департаменту охорони здоров’я Дмитра Турчака, всі бажаючі можуть взяти участь в анонімному тестуванні. Головна мета акції – охопити послугою якомога більше людей, широко застосовуючи швидкі тести. Для кожного знати свій ВІЛ-статус – перший крок до профілактики та ефективного лікування небезпечного захворювання. Тому важливо створити зручні умови для консультацій, добровільної перевірки і тестування громадян. Експрес-діагностика проводиться підготовленими фахівцями в спеціально обладнаному автотранспорті або в стаціонарних пунктах і здійснюється в Києві за графіком.

Медики чергуватимуть: 25 травня – біля кінотеатру «Лейпциг» (Святошинський район); 27 травня – на станції метро «Гідропарк», майданчик за Венеціанським мостом (Дніпровський); 30 травня – біля станції метро «Теремки» (Голосіївський); 1 червня – проспект Лісовий, 39 (Дарницький), 6 червня – на вулиці Підлісній, 1 (Святошинський); 8 червня – на перетині вулиці Вишгородській і проспекту Правди (Оболонський); 10 червня – біля центрального входу в Куренівський парк (Подільський); 13 червня – біля станції метро «Печерська» (Печерський); 15 червня – біля станції метро «Осокорки» (Дарницький); 20 червня – на бульварі Перова, ТЦ «Квадрат» (Дніпровський); 22 червня – на проспекті Свододи, 24, ТЦ «Континент» (Подільський); 24 червня – в Пуща-Водиці біля кінцевої зупинки транспорту (Оболонський); 27 червня – на вулиці Алма-Атинській, 109 (Дарницький); 29 червня – біля станції метро «Академмістечко» (Святошинський район).

Міська акція із застосуванням експрес-тестів проводиться з 25 травня до 29 червня з 17.00 до 20.00 (27 травня – з 16.00 до 19.00, 10 червня і 24 червня – з 15.00 до 19.00).

  Факты и комментарии. – 2017. – 25 мая. – С. 12.

 

ПРОЛІКУЮТЬ 14 ТИСЯЧ ХВОРИХ НА ВІЛ

У столиці напрацьовують цільову програму протидії епідемії ВІЛ-інфекції на 2017-2021 роки

Постійна комісія Київради з питань бюджету та соцекономрозвитку погодила Міську цільову програму протидії епідемії ВІЛ-інфекції на 2017-2021 роки вартістю 238 мільйонів гривень. Відповідне рішення було прийнято 6 грудня, повідомляє  прес-служба Київради.

Зазначається, що кошти спрямують на закупівлю діагностичних тест-систем, навчання та підвищення кваліфікації лікарів, для залучення до медичного спостереження осіб, у яких вперше виявлено ВІЛ-інфекцію, забезпечення їх швидкого та повного лабораторного обстеження.

“Також передбачається залучити до виконання завдань проекту Програми кошти інших джерел: з державного бюджету – на забезпечення атиретровірусними препаратами, частково лабораторною діагностикою та моніторингом, кошти інших джерел в обсязі майже мільярд гривень”, – йдеться в повідомленні.

Протягом 5-ти років столиця зобов’язується збільшити охоплення населення Києва тестуванням на ВІЛ-інфекцію; виявити та взяти під медичний нагляд 11,5 тисяч інфікованих; залучити до антиретровірусної терапії 14 тисяч киян.

Додамо, що згідно зі статистикою, Київ увійшов до списку 27 мегаполісів світу із найбільшим тягарем епідемії ВІЛ.

 Вечірній Київ. – 2016. –  8 груд. – С. 2.