2684

Міська цільова програма розвитку інформаційно-комунікативної сфери

міста Києва на 2019 – 2021 роки

 

ЗА МІСЬКОЮ ПРОГРАМОЮ ВИДАЛИ 9 КНИЖОК ДЛЯ СТОЛИЧНИХ БІБЛІОТЕК

У рамках міської цільової програми розвитку інформаційно-комунікативної сфери міста Києва на 2019-2021 роки, у 2019 році, враховуючи Постанови Кабінету Міністрів України «Про підтримку діяльності творчих спілок та книговидавничої справи» та «Про заходи з увічнення пам’яті захисників України на період до 2020 року», Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) підтримав видання 9 назв книг загальним накладом 2700 примірників, що надійдуть у 2020 році до фондів 136 бібліотек столиці.
ПЕРЕЛІК КНИГ:
1. «Як тебе не любити… Коротка проза про сучасний Київ та киян 2019» (300 примірників);
2. «Григорій Косинка. Повна збірка творів. Документи. Спогади.» (упорядник Гальченко Сергій) (300 примірників);
3. Терес Наталія, Іваницька Лілія «Тоталітарна топоніміка радянських вулиць Києва в особах. Документи і матеріали» (300 примірників);
4. «Київські вітражі» Антологія сучасної поезії (упорядники Шевченко Станіслав та Дробот Василь) (300 примірників);
5. Скомаровський Вадим. «Від Мангишлаку до Пріорки» (300 примірників);
6. Димань Тетяна, Качан Анатолій «Рідні береги» (нотне видання) (300 примірників);
7. Національний музей історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс. «З музейного досьє: Олександр Стебель, Григорій Малинко, Іван Даценко» (300 примірників);
8. «Київ у світлинах забутих фоторепортерів. Пам’яті Андрія Левченка» (упорядник Кухарський Володимир) (300 примірників);
9. Національний музей українського народного декоративного мистецтва «Авангард і модерн в українському народному мистецтві 1910-1930 років» (300 примірників).
З метою підтримки некомерційних літературних проєктів художнього, історичного, культурного, патріотичного характеру до співпраці було залучено 10 організацій:
Інститут літератури ім. Т. Г. Шевченка Національної академії наук України; Національний музей Тараса Шевченка; Національний музей історії України у другій світовій війні. Меморіальний комплекс; Національний музей українського народного декоративного мистецтва; Історичний факультет Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка; Київська організація Національної спілки письменників України; Національна Всеукраїнська музична спілка; Національна спілка Краєзнавців України; Національна спілка фотохудожників України; Міжнародний благодійний фонд «Мистецька скарбниця». Враховуючи величезний досвід та унікальність архівних матеріалів, що були зібрані для кожного з книжкових проєктів з цікавістю та очікуванням будуть оцінені майбутніми читачами бібліотек та відвідувачів бібліохаб столиці.

https://vechirniy.kyiv.ua/news/za-mis-koyu-prohramoyu-vydaly-dev-yat-knyzhok-dlya-stolychnykh-bibliotek

 

  КИЇВ У ОБ’ЄКТИВІ:

БІБЛІОТЕКИ ОТРИМАЮТЬ КНИГУ ІЗ РІДКІСНИМИ ФОТОГРАФІЯМИ СТОЛИЦІ

Володимир Кухарський

Унікальні фотографії і документи про життя Києва середини ХХ століття зібрали у книзі «Київ у світлинах забутих фоторепортерів. Пам’яті Андрія Левченка». Це перше видання про життя і творчість фотомитця. Для багатьох його ім’я невідоме, адже працював він у повоєнні роки. Втім, залишилось тисячі знімків та негативів.

Андрій Якимович учасник Другої світової. Після демобілізації у жовтні 1945 повертається до Києва. Перші фото  зробив на Хрещатику, під час підготовки до військового параду.  Роботи фотографа-фронтовика відразу помітили редактори столичних газет. Він був позаштатним кореспондентом «Вечірнього Києва».

Маючи невгамовну вдачу і допитливу натуру, Левченко намагався нічого не пропустити. На його очах відновлювався Хрещатик, будувалися Парковий міст через Дніпро, міст Патона, Готель «Київ» («Москва»), Палац спорту, Річковий вокзал, Виставка передового досвіду, бульвар Шевченка, Брест-Литовський проспект, новий цирк, численні кінотеатри і київська підземка.

Рідні пригадують, що навіть на відпочинок Андрій Якимович брав з собою фотоапарат. Він не любив популярні тоді постановочні кадри. Завжди покладався на свій смак і досвід. Левченку особливо вдавалася репортажні фото, фото дітей і природи. Тому його роботи такі відкриті і щирі.

Вже маючи солідний фоторепортерський стаж Андрій Якимович цікавився новими технологіями у фотомистецтві і не боявся експериментувати. Помер майстер 1965 року.

Нагадаємо, у рамках міської цільової програми розвитку інформаційно-комунікативної сфери міста Києва на 2019-2021 роки, у 2019 році Департамент суспільних комунікацій підтримав видання 9 назв книг загальним накладом 2700 примірників, що надійдуть у 2020 році до фондів 136 бібліотек столиці. Одна із цих книг – «Київ у світлинах забутих фоторепортерів. Пам’яті Андрія Левченка».

https://vechirniy.kyiv.ua/news/kyiv-u-ob-yektyvi-biblioteky-otrymayut-knyhu-iz-ridkisnymy-fotohrafiyamy-stolytsi

 

КНИГИ, ЩО ВИЙШЛИ У 2019 РОЦІ В СПІВПРАЦІ З МУЗЕЯМИ,

ІНСТИТУЦІЯМИ ТА ТВОРЧИМИ СПІЛКАМИ СТОЛИЦІ

У рамках міської цільової програми розвитку інформаційно-комунікативної сфери міста Києва на 2019-2021 роки, у 2019 році, враховуючи Постанови Кабінету Міністрів України «Про підтримку діяльності творчих спілок та книговидавничої справи» та «Про заходи з увічнення пам’яті захисників України на період до 2020 року», Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) підтримав видання 9 назв книг загальним накладом 2700 примірників, що надійдуть у 2020 році до фондів 136 бібліотек столиці.

 З метою підтримки некомерційних літературних проєктів художнього, історичного, культурного, патріотичного характеру до співпраці було залучено 10 організацій:

  • Інститут літератури ім. Т. Г. Шевченка Національної академії наук України;
  • Національний музей Тараса Шевченка;
  • Національний музей історії України у другій світовій війні. Меморіальний комплекс;
  • Національний музей українського декоративного мистецтва;
  • Історичний факультет Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка;
  • Київська організація Національної спілки письменників України;
  • Національна Всеукраїнська музична спілка;
  • Національна спілка Краєзнавців України;
  • Національна спілка фотохудожників України;
  • Міжнародний благодійний фонд «Мистецька скарбниця».

Враховуючи величезний досвід та унікальність архівних матеріалів, що були зібрані для кожного з книжкових проєктів з цікавістю та очікуванням будуть оцінені майбутніми читачами бібліотек та відвідувачів бібліохаб столиці.

 https://dsk.kyivcity.gov.ua/news/4256.html