Солом’янський район

 

Центральна районна бібліотека імені Ф.М. Достоєвського

03037, Київ, вул. Освіти, 14a
Тел.: директора – (044) 243-74-84,
тел./факс -(044) 243-91-52,
інформаційно-бібліографічного відділу – (044) 243-91-15
Е-mail: library1@ukr.net

Площа приміщення бібліотеки – 619 м2, книжковий фонд – 105,3 тис. примірників. Щорічно обслуговує 6,0 тис. користувачів, кількість відвідувань за рік – 34,0 тис., книговидач – 111,0 тис. примірників.
Структура: абонемент, читальний зал,
інформаційно-бібліографічний відділ, МБА та ВСО.

Окраїна міста. Перший масив забудови району після Великої Вітчизняної війни. Дві кімнати, площею 18 м2 клубу імені С.М. Кірова в одноповерховому будиночку на Чоколівці. Саме звідси розпочинається історія бібліотеки. Фонд бібліотеки – 4,0 тис. книг, які дивом уціліли в окупованому Києві. Колектив бібліотеки очолила колишня фронтовичка Євдокія Миколаївна Ільченко. Вона стала прототипом героїні п’єси В. Гараніної “Хазяйка”, яку талановито зіграла народна артистка УРСР Валерія Заклунна. П’єса довгий час з успіхом ішла в театрі російської драми імені Лесі Українки.

З 1950 року бібліотека займає перший поверх житлового будинку по вулиці Освіти, 14.

З 1960 по 1966 рр. бібліотека на громадських засадах виконувала функції центральної міської бібліотеки. 1 січня 1976 року на її базі створена нова бібліотечна структура – централізована бібліотечна система, до складу якої увійшло 5 бібліотек для дорослих. 1 січня 1987 року до складу централізованої системи увійшли ще 5 бібліотек для дітей. На підставі Розпорядження № 198 від 15.11.2001 року Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації створена нова централізована бібліотечна система району, до складу якої увійшли ще 7 публічних бібліотек колишнього Жовтневого району м. Києва.

За роки існування бібліотеки зібрано багатий універсальний фонд українською та російською мовами. У фонді найбільш повно зібрані твори Ф.М.Достоєвського та література про нього, в тому числі раритетні дореволюційні й довоєнні видання. Зручне розташування бібліотеки в оточенні навчальних закладів, добре укомплектований фонд і високий професіоналізм бібліотечних працівників, різноманітні форми роботи завжди приваблювали численну кількість користувачів.

Багато років у бібліотеці працювала літературно-музична вітальня “Шлях до прекрасного”, молодіжний дискусійний клуб “Собеседник”, клуб “Факел”. У стінах бібліотеки відбулися перші літературні вечори відомих нині класиків української літератури, які в студентські роки жили в гуртожитку по вул. Освіти, 4: Іван Драч, Борис Олійник, Василь Симоненко, Василь Стус, Володимир Підпалий, Валерій і Василь Шевчуки, Іван Дзюба, Іван Світличний та інші.

Бібліотека проводить велику краєзнавчу роботу.

Бібліографічні видання бібліотеки: “Літературні автографи Солом’янки 20-го століття”, “Хвилею зеленою навесні здіймається Батиєва гора” (Топоніміка району в художній літературі й публіцистиці).

Багаторічна співпраця з міжнародною організацією “Жіноча громада” дала поштовх до наступного кроку бібліотеки – створення трирічної програми для жінок “Жінко, ти є світло правди і добра…”. Термін реалізації програми закінчився, але бібліотека продовжує працювати з цією категорією читачів.

 

Бібліотека імені М.Ю. Лермонтова

03065, Київ, вул. Героїв Севастополя, 22
Тел.: завідуючої – (044) 455-21-40,
відділу обслуговування дітей – (044) 455-21-41

Площа приміщення бібліотеки – 1000 м2, книжковий фонд – 56,8 тис. примірників. Щорічно обслуговує 7,1 тис. користувачів. Кількість відвідувань за рік – 50,0 тис., книговидач – 132,2 тис. примірників.

Бібліотека імені М.Ю.Лермонтова створена на базі двох бібліотек Жовтневого району м. Києва: Центральної районної бібліотеки імені М.Ю.Лермонтова, яка була заснована у 1934 році, та центральної районної бібліотеки імені Н.К.Крупської для дітей, заснованої у 1920 році.

2001 року, у зв’язку зі зміною адміністративних районів Києва, створена нова, Солом’янська централізована бібліотечна система, до складу якої увійшла бібліотека сімейного читання імені М.Ю.Лермонтова.

Бібліографічні видання:
“Жовтневий район на сторінках преси”;
“Підліток і сім’я: взаємовідносини” (щорічний покажчик);
“На допомогу шкільній програмі з курсу “Зарубіжна література” (два рази на рік);
“Поетична слава Росії” (персональний покажчик до 185-річчя від дня народження М.Ю.Лермонтова).

 

Бібліотека імені В.П. Чкалова

03035, Київ, вул. Кавказька,7
Тел.: (044) 248-61-56

Площа приміщення бібліотеки – 220 м2, книжковий фонд – 32,2 тис. примірників. Щорічно обслуговує понад 2,6 тис. користувачів. Кількість відвідувань – 20,0 тис., книговидач – 51,0 тис. примірників.
Структура: абонемент, читальний зал.

Заснована у 1936 році як центральна робітнича бібліотека. Створена на базі фонду, переданого в основному з приватних зібрань. Але історія цієї бібліотеки сягає початку ХХ століття.

1910 року на старій Солом’янці, де проживало 25 тис. чоловік і не було ніякого благоустрою, влада виділила невелике приміщення під хату-читальню.

У кінці 20-х років у бібліотеці організовано пункт по ліквідації неписьменності. Працівники бібліотеки розносили книги по хатах, в залізничні майстерні. В бібліотеці відбувалися колективні читання, в тому числі і єврейської літератури.

30-ті роки при бібліотеці існували передові читацькі бригади. Працівники бібліотеки брали участь у міському конкурсі на краще обслуговування читачів. В архівах є відомості про кращого читача Залізничного району м. Києва. Ним став комірник Белов І., який за рік прочитав 32 книги.

Під час Великої Вітчизняної війни кращі книги з бібліотеки забрала на зберігання матушка Солом’янської церкви. Зразу після війни бібліотека розпочала роботу і за короткий час стала відомою в місті.

У 70-ті роки бібліотека переїздить у нове приміщення щойно збудованого житлового будинку, де знаходиться і нині.

 

Бібліотека імені М.П. Бажана

03037, Київ, проспект Червонозоряний, 37
Тел.: (044) 275-95-76

e-mail – kondratiuklarisa@ukr.net

Площа приміщення бібліотеки – 261 м2, книжковий фонд – 22,3 тис. примірників. Щорічно обслуговує 2,2 тис. користувачів. Кількість відвідувань – 13,0 тис., книговидач – 43,0 тис. примірників.
Структура: абонемент, читальний зал, виставковий зал.

Для покращання умов обслуговування читачів, виховання в них естетичного смаку та культури, поліпшення інформаційної роботи про мистецьке життя Києва, Залізничною районною Радою народних депутатів у серпні 1981 року прийнято рішення про заснування бібліотеки мистецтв. Урочисте відкриття такої бібліотеки відбулося у жовтні 1982 року.

З 1983 року бібліотека вперше відкрила свій виставковий зал для художніх виставок. Експозиції виставок мінялись кожного місяця. Щомісяця в бібліотеці проводились творчі акції: концерти за участю П.Майбороди, солістів філармонії, студентів консерваторії, артистів київських театрів, зустрічі з мистецтвознавцями, художниками, літераторами й літературознавцями.

6 березня 1984 року відбувся урочистий вечір з нагоди присвоєння бібліотеці імені видатного поета й перекладача М.П.Бажана. В бібліотеці організовано меморіальний куточок М.П.Бажана, де зібрані його твори і переклади, фотографії і матеріали з сімейного архіву.

За роки свого існування бібліотека перетворилася в ошатний, затишний культурно-мистецький заклад району.

Партнери бібліотеки: картинна галерея Національної Спілки художників “Митець”, клуб “Творчість” міського об’єднання художників-аматорів, мистецьке об’єднання “Золоті руки” Спілки “Чорнобиль”, мистецький коледж художнього моделювання та дизайну, літературна студія “Дорогами до прекрасного” Київського національного економічного університету, ДХШ №1, музичні школи № 7, № 33.

Протягом 17 років незмінним успіхом користуються Бажанівські читання, які традиційно проходять щоосені. Велику допомогу в їх проведенні надає родина поета.

Бібліотеку по праву називають бібліотекою-галереєю, бібліотекою-салоном.

 

Бібліотека імені М.К. Реріха

03087, Київ, вул. Єреванська, 12
Тел.: (044) 242-44-04

e-mail – ivanka39b@gmail.com

Площа приміщення бібліотеки – 384 м2, книжковий фонд – 33,8 тис. примірників. Щорічно обслуговує 3,1 тис. користувачів. Кількість відвідувань – 18,0 тис., книговидач – 63,0 тис. примірників.
Структура: абонемент, читальний зал, літературно-музична вітальня.

Повоєнний Київ відбудовувався… У 1957 році на Чоколівці збудовано Першотравневий житловий масив. У 1958 році в одному з житлових будинків по вулиці Єреванській, 12 відкрито бібліотеку. Довгий час бібліотека була однією з найбільших у районі книгозбірень.

Нова доба в історії України вписала нову сторінку в історію бібліотеки. Саме в ці роки створюється Київське відділення Українського Реріхівського товариства. 12 лютого 1992 року за клопотанням читачів і громадськості бібліотеці присвоєно ім’я М.К.Реріха, всесвітньо відомого художника, видатного філософа і мислителя, який має відношення до України і Києва зокрема.

Бібліотека з честю носить ім’я М.К.Реріха, проводить велику роботу по підтвердженню права його носити. Протягом 10-ти років збирає матеріали про М.К.Реріха, його твори, створює ядро фонду езотеричної та духовної літератури. Щорічно розгортається художня експозиція художників-аматорів, послідовників і шанувальників художника.

У літературно-музичній вітальні оформлено меморіальний куточок “М.К. Реріх: сторінки творчості і долі”.

Бібліотека має статус публічної бібліотеки для дорослих, а тому проводить велику роботу з усіма категоріями користувачів, значну роботу по організації дозвілля жителів мікрорайону, особливо соціально-незахищених верств населення: дітей, молоді й людей похилого віку.

Партнери по співпраці: Українське Реріхівське товариство та його київське відділення; навчальні заклади мікрорайону, театр “Браво”, Будинок творчості школярів, товариство “Смолоскип”, Спілка письменників, Всеукраїнське політичне об’єднання “Жінки за майбутнє” та ін.

Бібліографічні видання бібліотеки: спільно з Публічною бібліотекою імені Лесі Українки “Микола Костянтинович Реріх: Художник і мислитель. 1874-1947”.

 

Бібліотека імені О. Новікова-Прибоя

03151, Київ, вул. Новгородська, 5
Тел.: (044) 245-71-17

Площа приміщення бібліотеки – 418 м2, книжковий фонд – 23,7 тис. примірників. Щорічно обслуговує 3,0 тис. користувачів. Кількість відвідувань – 21,0 тис., книговидач – 59,0 тис. примірників.
Структура: абонемент, читальний зал.

Чоколівка…. Милозвучна й близька кожному жителю Солом’янського району м. Києва назва місцевості. Названа на честь Миколи Івановича Чоколова, голови акціонерного товариства “Брати Чоколови”.

За його підтримки ще на початку XIX століття робітники заводу Гретера й Криванека (“Більшовик”) збудували тут робітничу артіль. Це в подальшому вплинуло на формування соціальної структури мікрорайону. Він переважно залишався робітничим.

Довоєнна Чоколівка була далекою, мало забудованою околицею. Лише після війни тут розпочинається відбудова й розбудова мікрорайону.

У 1950 році на маленькій вуличці, на першому поверсі п’ятиповерхового будинку відкрилась бібліотека. У 1968 році бібліотека переїздить у новозбудований будинок.

Названа на честь відомого російського письменника-мариніста Олексія Новікова-Прибоя (О.С. Новікова), автора широко відомого роману “Цусіма”. О.С.Новіков був добре знайомий з українською культурою, українським мистецтвом. Його наставником був відомий художник-передвижник А.І.Куїнджі, виходець з України. Ім’я О. Новікова-Прибоя включене в Календар ЮНЕСКО. 100-річчя від дня народження письменника широко відзначалось в 140 країнах світу. Готуючись до ювілею письменника, бібліотека отримала з Москви від доньки письменника цінні матеріали і документи з сімейного архіву, з якими можна ознайомитись в бібліотеці.

Бібліотека знайшла й зайняла своє місце в соціокультурному оточенні мікрорайону, враховуючи розташування бібліотеки: район робітничих гуртожитків, відсутність інших культурно-освітніх закладів. Комфортні умови, наявність зимового саду, кваліфіковане обслуговування приваблюють користувачів, особливо людей похилого віку. Бібліотека для них – центр спілкування й підтримки.

 

Бібліотека сімейного читання імені О.Т. Гончара

03061, Київ, вул. Шепелєва, 13
Тел.: (044) 404-63-31

e-mail – libgonchara@ukr.net

Площа приміщення бібліотеки – 511 м2, книжковий фонд – 21,2 тис. примірників, в тому числі дитячий – 5,0 тис. примірників. Щорічно обслуговує 5,7 тис. користувачів. Кількість відвідувань – 37,0 тис., книговидач – 103,0 тис. примірників.
Структура: абонемент, читальний зал, дитячий відділ,
етнографічна вітальня “Калина”,
кімната-музей “Світлиця Олеся Гончара”.

Наймолодша бібліотека району. Створена в роки незалежності України, вона і за структурою, і за змістом роботи будувалась новою. Відкрилась бібліотека сімейного читання № 155 у листопаді 1995 року як філія Жовтневої ЦБС м. Києва.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів № 173 від 18 лютого 1997 року “Про увічнення пам’яті Олеся Гончара” бібліотеці присвоєно його ім’я.

Тут працює кімната-музей “Світлиця Олеся Гончара”. Удова письменника В.Д.Гончар передала музею його особисті речі й документи з сімейного архіву. У цій кімнаті проводяться екскурсії, літературні подорожі й години. Уроки О.Гончара і Гончарівські читання стали уже традиційними. Інтерес до них не згасає.

Вітальня “Калина” – затишна кімната, оформлена в українському традиційному національному стилі з елементами української етнографії. В ній проводяться невеликі камерні заходи, народознавчі уроки й години. Вона – гарне місце для спілкування.

 

Бібліотека № 11

03067, Київ, вул. Тупікова, 11
Тел.: (044) 457-09-51

Площа приміщення бібліотеки – 114 м2, книжковий фонд – 25,2 тис. примірників. Щорічно обслуговує 2,6 тис. користувачів. Кількість відвідувань – 16,0 тис., книговидач – 53,0 тис. примірників.
Структура: абонемент, читальний зал.

Згідно плану соціально-економічного розвитку Києва та на виконання рішення Київського міськвиконкому у грудні 1964 року відкрита бібліотека №11 для дорослих.

 

Бібліотека № 13

03061, Київ, проспект Відрадний, 14/45
Тел.: (044) 497-73-04

Площа приміщення бібліотеки – 251 м2, книжковий фонд – 26,4 тис. примірників. Щорічно обслуговує 2,6 тис. користувачів. Кількість відвідувань – 15,0 тис., книговидач – 46,0 тис. примірників.
Структура: абонемент, читальний зал.

Бібліотека відкрита у 1968 році.

Бібліотечні послуги надають абонемент, читальний зал. Використовуються фонди інших бібліотек по МБА.

 

Бібліотека імені О.П. Довженка

03058, Київ, вул. Західна, 11
Тел.: (044) 457-78-66

Площа приміщення бібліотеки – 416 м2, книжковий фонд – 21,4 тис. примірників. Щорічно обслуговує 3,0 тис. користувачів. Кількість відвідувань – 17,0 тис., книговидач – 58,0 тис. примірників.
Структура: абонемент, читальний зал, зал експозицій “Довженко на Шулявці”.

Заснована у 1974 році. У 1985 році бібліотеці присвоєно ім’я видатного українського письменника, кінорежисера О.П.Довженка.

Бібліотека обслуговує мешканців свого мікрорайону, навчальні заклади, інші організації району.

Акумулює і надає в користування інформацію про О.П.Довженка, дає можливість навчальним закладам проводити вивчення творчості О.Довженка в залі експозицій, популяризує творчу спадщину письменника, літературу з питань мистецтв.

 

Бібліотека імені О.С. Пироговського для дітей

03037, Київ, вул. М.Кривоноса, 19
Тел.: (044) 249-72-16

e-mail – child.lib@ukr.net

Площа приміщення бібліотеки – 259 м2, книжковий фонд – 35,1 тис. примірників. Щорічно обслуговує 3,0 тис. користувачів. Кількість відвідувань – 29,0 тис., книговидач – 65,0 тис. примірників.
Структура: відділ обслуговування дошкільників і учнів 1 – 3 класів; відділ обслуговування учнів 5 – 9 класів.

Бібліотека створена у серпні 1951 року. У жовтні 1952 року, а згодом у грудні 1953 бібліотека отримала нові, більші за площею приміщення.

У жовтні 1965 року Постановою Ради Міністрів УРСР бібліотеці присвоєно ім’я Олександра Сидоровича Пироговського, учасника Великої Вітчизняної війни, Героя Радянського Союзу.

Бібліотека визначена базовою бібліотекою для дітей району. Впроваджує інноваційні форми роботи. Однією з перших у місті створила комплексну цільову правову програму “Всі ми родом із дитинства”.

Має цікаві напрацювання з морального, естетичного виховання, досвід співпраці з державними структурами і громадськими організаціями: відділом сім’ї і молоді, дільничними інспекторами, юристами, психологами. Велика увага приділяється організації проведення дозвілля дітей, вихованню культури читання та інформаційної грамотності.

 

Бібліотека № 11 для дітей

03151, Київ, вул. Тупікова, 21
Тел.: (044) 457-09-51

Площа приміщення бібліотеки – 400 м2, книжковий фонд – 32,8 тис. примірників. Щорічно обслуговує 3,4 тис. користувачів. Кількість відвідувань – 30,0 тис., книговидач – 72,0 тис. примірників.
Структура: відділ обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-3 класів; відділ обслуговування учнів 5-9 класів.

Бібліотека працює з 1971 року.

Розташована у робітничому мікрорайоні. Крім бібліотеки, в мікрорайоні немає культурно-освітніх закладів. Це визначає форми та зміст діяльності бібліотеки.

У бібліотеці є чотири великих зали, сцена для проведення масових заходів і театральних вистав. Спільно із школами проводиться велика робота по залученню до читання дітей і особливо з неблагополучних сімей. Здійснює інформаційну підтримку й обслуговування Центру дитячої творчості мікрорайону, любительського клубу “Червоні вітрила”.

Бібліотека у 2000 році створила комплексну цільову екологічну програму “Нам із Землею разом жити”.
За 2,5 роки реалізації Програми створено:
– куточок живої природи;
– клуб любителів кішок “Мурлика”;
– театралізовану групу “Коти”;
– банк інформації з екологічних питань.

Копітку й благодійну роботу проводить бібліотека із хворими дітками спецшколи-інтернату № 17. Бібліотека для них стала базою естетичного виховання й проведення дозвілля.

Бібліотека знайшла й займає гідне місце в соціокультурному оточенні району.

 

Бібліотека імені П. Вершигори для дітей

03126, Київ, бульвар І. Лепсе, 34
Тел.: (044) 497-70-45

Площа приміщення бібліотеки – 324 м2, книжковий фонд – 41,9 тис. примірників. Щорічно обслуговує 2,6 тис. користувачів. Кількість відвідувань – 21,0 тис., книговидач – 51,0 тис. примірників.
Структура: відділ обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-3 класів; відділ обслуговування учнів 5-9 класів.

Перші п’ятирічки повоєнного Києва… Активна відбудова і розбудова мікрорайонів. Налагоджується робота шкіл і закладів культури. Саме в цей час найбільше будується й відкривається бібліотек.

Бібліотека організована у вересні 1951 року.

1967 року їй присвоєно ім’я Петра Петровича Вершигори, письменника, кінорежисера, Героя Радянського Союзу. П.П.Вершигора жив і працював у Києві. У роки Великої Вітчизняної війни був одним із командирів партизанського з’єднання С. Ковпака.

У бібліотеці встановлено барельєф письменника, відкрито меморіальний куточок.

Стратегічні напрямки роботи бібліотеки:
– заохочувати та прививати любов до читання;
– виховувати естетичні смаки й культуру;
– навчати вмінню користування інформацією;
– організовувати змістовне дозвілля.

 

Бібліотека № 15 для дітей

03045, Київ, вул. Набережно-Корчуватська, 92
Тел.: (044) 259-37-55

e-mail – allxlib@gmail.com

Площа приміщення бібліотеки – 675 м2, книжковий фонд – 24,3 тис. примірників. Щорічно обслуговує 4,0 тис. користувачів, кількість відвідувань за рік – 34,0 тис., книговидач – 81,0 тис. примірників.
Структура:
– читальний зал,
– абонементи для дітей та дорослих;
– ігрова кімната,
– “Материнська світлиця”, оформлена в народному стилі, оснащена технічними засобами для проведення змістовного дозвілля.

Бібліотека відкрита у жовтні 1969 року.

У 1989 році переїхала в нове приміщення.

Партнери бібліотеки: Спілка письменників України, центр творчого дозвілля “Оріяна”, галерея творчості інвалідів “Ми духом незламні”, ліцей “Грант”, дитячі студії, інші творчі організації.

У гості до бібліотеки на зустріч із читачами часто приходять літератори, артисти, народні майстри.

Тут проводяться творчі виставки й презентації, літературні й мистецькі свята.

 

Бібліотека імені О. Донченка для дітей

03087, Київ, вул. Єреванська, 13-а
Тел.: (044) 242-77-04

Площа приміщення бібліотеки – 268 м2, книжковий фонд – 32,0 тис. примірників. Щорічно обслуговує 2,9 тис. користувачів. Кількість відвідувань – 27,0 тис., книговидач – 56,0 тис. примірників.
Структура: відділ обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-3 класів; відділ обслуговування учнів 5-9 класів.

Бібліотека відкрита у грудні 1961 року.

У 1969 році їй присвоєно ім’я Олеся Донченка, українського письменника. В бібліотеці є меморіальний куточок письменника.

Протягом усього періоду існування вона обслуговує одні і ті ж загальноосвітні заклади. Кілька поколінь дітей мікрорайону виросло в її стінах.

Активно залучається допомога батьків і рідних дітей-читачів. Кожної осені три роки поспіль у бібліотеці проходять персональні виставки “Нам літо шле останній подарунок” художника-флориста К.О.Косленко, колишньої читачки й бабусі нинішнього читача бібліотеки. Консультації, заняття і сама виставка флористики користуються незмінним успіхом і прихильністю дітей і дорослих.

 

Бібліотека імені В.С. Кудряшова для дітей

03141, Київ, вул. Солом’янська, 33
Тел.: (044) 275-21-13

e-mail kudr.child.lib@ukr.net

Площа приміщення бібліотеки – 202 м2, книжковий фонд – 33,5 тис. примірників. Щорічно обслуговує 2,6 тис. користувачів. Кількість відвідувань – 23,0 тис., книговидач – 48,0 тис. примірників.
Структура: відділ обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-3 класів; відділ обслуговування учнів 5-9 класів.

Величний і красивий куточок Києва. Славнозвісна Батиєва гора на схилі пагорба над легендарною Либіддю. На цій високій місцевості з прекрасним краєвидом (Солом’янський ландшафтний парк) вдало розмістилася бібліотека для дітей.

Історія бібліотеки сягає 50-х років XX століття. Ім’я Володимира Сидоровича Кудряшова їй присвоєно у 1965 році.

З 1972 року бібліотека має статус бібліотеки для дітей. Вона єдина бібліотека в цьому мікрорайоні.

Тут організовано цікаву і змістовну роботу, дозвілля дітей. Спільно з клубом “Юний технік” відбуваються щорічні, уже традиційні, виставки дитячої творчості, літературні подорожі, ревю й конкурси, літературні й краєзнавчі години, тури і турніри.

 Добрими друзями бібліотеки стала відома не лише у Києві, а й Україні сім’я художників Возіянових.

 

Бібліотека імені В. Чапаєва для дітей

03049, Київ, вул. Повітрофлотський, 12
Тел.: (044) 248-02-47

e-mail kiev.chap.lib@ukr.net

Площа приміщення бібліотеки – 202 м2, книжковий фонд – 26,1 тис. примірників. Щорічно обслуговує 2,6 тис. користувачів. Кількість відвідувань – 23,0 тис., книговидач – 49,0 тис. примірників.
Структура: відділ обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 3 класів, відділ обслуговування учнів 5 – 9 класів.

Колектив бібліотеки сприяє інформаційному забезпеченню безперервної освіти дітей, навчає вмінню користуватися інформацією, застосовувати її у повсякденному житті, надає можливість цікаво й корисно провести дозвілля, заповнити вільний час, адаптуватися і самореалізуватися.