Вчимось радіти життю

16-09-2024

Опинившись у депресії, людина відчуває нестачу енергії, не бачить ясного шляху свого розвитку, втрачає надію на можливість змін. Як вийти з цього стану?

Холліс, Дж. Душевні трясовини. Поверненя до життя після важких потрясінь / Джеймс Холліс ; [пер. з англ. І.Р. Щепанюк]. – [Київ] : Видавництво Ростислава Бурлаки, [2023]. – 263 с. : портр.

Книга відомого психоаналітика  Джеймса Холліса присвячена проблематиці так званих «душевних трясовин», що пригнічують нас та не дають спокійно жити. Автор  досліджує стани провини, смутку, втрати, зради, депресії та чималої кількості інших, що затягують в світ негативних думок, а щоб позбутися їх, пропонує потужний інструментарій, який підтверджує свою ефективність вже не перший рік.

Людині непросто навіть замислитися про особистісний розвиток та самоствердження, якщо вона перебуває в глибокій душевній трясовині. Знаходячись у депресивному стані, вона втрачає надію на покращення ситуації. Проте ми можемо помітити певну логіку в наших стражданнях. Депресія є важливим сигналом психіки, яка не задоволена нашим вибором, особливо якщо вона має емоційну основу, а не спричинена біологічною схильністю. Книжка в жодному разі не є песимістичною: автор у ній закликає кожного з нас бути більш сміливим у боротьбі, яка супроводжує нас все життя. Твір, зрештою, спонукає нас припинити відчувати себе жертвою, усвідомити себе партнером у відносинах з іншими людьми та ще раз переосмислити своє життя. Книга дає підтримку, люди знайдуть  у своїх стражданнях не тільки глибокий сенс, але й зроблять відкриття, що саме страждання стали поштовхом для їх особистісного розвитку та самоствердження.

Книга є у відділі абонемента.

Фото взяті з мережі «Інтернет».

http://surl.li/uabluo

02-09-2024

Сьогодні хочемо презентувати вам книгу, яка допоможе зрозуміти природу людської креативності і відкрити її в собі.

В усіх нас є величезний творчий потенціал, до якого тільки треба знайти підхід. По суті, впевнена творчість – це віра у свою спроможність змінити навколишній світ. Це переконаність, що всі ваші цілі цілком досяжні.  Цю здатність можна зміцнювати і розвивати. Як це зробити?

Келлі, Т. Творча впевненість. Як розкрити свій потенціал / Том Келлі, Девід Келлі ; [пер. з англ. О. Любарської]. –  Київ : Основи, 2020. –  96 с. : іл., портр.

Захоплива й повна відкриттів розповідь про те, як вивільнити, виплекати й зміцнити здатність до творчості, закладену природою в усіх нас – від лідерів інноваційного мислення братів Келлі. Вони діляться таємницями віднайдення творчих здібностей у кожному і кожній із нас та навчають способу мислення, який назавжди змінить ваше життя – і особисте, і професійне. Інноватика й творчість нині є цілком визнаними рушіями успіху в діловому світі – й чи не найціннішими якостями лідерів сьогодення. Та більшість із нас схильна лишати творчі лаври тим, кого заведено вважати «творчими людьми» ‒ фаховим художникам, скульпторам, дизайнерам чи письменникам. Ми забуваємо, що в дитинстві усі були творчими.  Може, не всі ми митці, та однаково могли б бути більш творчими юристами, лікарями, керівниками чи маркетологами.

Автори впевнені, що досягнути впевненості у творчості може кожен. Ця книжка допоможе зруйнувати стіну, яка відділяє вас від творчості. Розділ за розділом ви навчатиметеся методам і технікам, які допоможуть стежити за новими ідеями та впевнено втілювати їх у життя. Історії, методики і практики, про які тут йдеться – результат кількадесятьох років співпраці з творчими мислителями по всьому світу. Вони стануть вам в нагоді. Читати цю книгу – неймовірне задоволення і вона неодмінно викличе у вас нездоланне бажання творити та допоможе  розкрити й розвинути творчий потенціал, захований у кожному із нас.

Книга є на абонементі.

Фото взяті з мережи «Інтернет».

27-08-2024                       

 Емоційна нестабільність, відстороненість, фізичне безсилля, розгубленість, життя в режимі автопілота – це реальність багатьох людей. Ще дітьми ми переймаємо певні шаблони поведінки, поступово втрачаючи зв’язок із внутрішньою системою координат. Відтак застрягаємо в травматичному досвіді, тривогах, стресах, співзалежних стосунках, віддаляючись від тієї особистості, якою хотіли стати.

І тут на допомогу приходять методи холістичної психології – найкраще від психології, нейронауки та духовних практик. Книга, яку сьогодні ми пропонуємо вашій увазі, відкриє вам двері до зцілення та внутрішнього відновлення.

Пера, Н. Сяйво свідомого «я». Як зцілити душу, тіло та розум ізсередини / Ніколь ле Пера ; [пер. з англ. Ольги Бондаренко]. – Харків : Віват, 2023. – 320 с. (Саморозвиток)

Ніколь ле Пера, клінічна та холістична психологиня, пропонує глибокий та абсолютно потрібний огляд сучасних проблем, що виникають в житті багатьох людей, та пропонує практичні інструменти для досягнення психологічного, емоційного та фізичного благополуччя.

Однією з сильних сторін книги є вміння авторки поєднувати знання з різних галузей, таких як психологія, нейронаука та духовні практики. Це дає читачеві широкий погляд на те, як взаємодіють тіло, розум і душа, і як можна досягти гармонії в цих аспектах. Підкреслюючи важливість самопізнання та розвитку свідомості, книга Ніколь допоможе розкрити ваш внутрішній світ.

Книга освітлює проблеми, такі як втрата самоідентифікації, стрес, тривога та співзалежні стосунки. Вона надає чіткі поради та практичні вправи для тих, хто шукає шляхи поліпшення свого життя. Авторка дарує не тільки інструменти для зцілення, але й вдихає віру та мотивацію читачеві. Книга створює атмосферу продуктивної співпраці та самовизначення, спонукаючи читача діяти та вдосконалювати своє «Я». Ніколь ле Пера розповідає про свій шлях, сподіваючись, що він надихне вас віднайти власне сяйво свідомого «я».

Книга є в бібліотеці.

http://surl.li/sejekb

Фото взяті з мережі «Інтернет».

19-08-2024

Значущість комунікації важко переоцінити. Корисні знайомства у будь-якій сфері, здатність швидко знаходити спільну мову з діловими партнерами та одразу ставати «своїм» у компанії незнайомців – ось воно, мистецтво нетворкінгу. Про те, як створювати й підтримувати важливі ділові та особисті стосунки і як перетворити спілкування на необтяжливий, природний та приємний елемент вашого життя, ви дізнаєтесь з книги, яку ми вам пропонуємо сьогодні.

Вікрі, К. Нетворкінг для інтровертів : поради для комфортної та ефективної комунікації / Карен Вікрі ; [пер. з англ. Катерини Чучко].  – Харків : Віват, 2020. – 224. с. ( Бізнес)

Авторка книги Карен Вікрі, визнана майстриня нетворкінгу, колишня редакторка Twitter, понад 10 років працювала в корпорації Google і понад 30 років – у Кремнієвій долині,  стала мегауспішною жінкою. Інтровертка за характером, ніколи не намагалася зламати свою природу. Навпаки, вона перетворила її на перевагу й адаптувала під неї закони бізнесу та успіху, розробивши оригінальну нетворкінг-стратегію, яку ви знайдете на сторінках цієї книжки. Для інтровертів, які панікують лише від думки про нетворкінг та необхідності покинути зону комфорту, ця стратегія – як глибокий, заспокійливий ковток повітря. Її засвоєння допоможе по-новому осмислити, як створювати й підтримувати важливі ділові та особисті стосунки і як перетворити спілкування на необтяжливий, природний та приємний елемент вашого життя.

Авторка хоче, щоб у читачів виникло бажання підійти до нетворкінгу з цікавістю і відкритістю, які допоможуть їм налагодити контакти з багатьма людьми, відповідно до того, як еволюціонують  їхні потреби та інтереси, і без необхідності постійного спілкування.

http://surl.li/dbjycf

Книга є в бібліотеці. Фото взяті з мережі «Інтернет».

05-08-2024

Ми постійно створюємо прогнози. Але крім них є ще й реальність, яка живе своїм життям. Ми продумуємо не саму реальність, а її модель. І вже в залежності від того, на що схожий наш світ, ми вибираємо стратегію поведінки. Правда, прогнози і реальність часто стикаються віч-на-віч і не збігаються. Чому так відбувається і як можна змінити своє життя на краще, ви дізнаєтеся з книги, яку ми вам пропонуємо.

Капранов, О. В. За що мені такому хорошому таке хрінове життя? Креативний антивірус для вашого мозку. Чим думаємо – те і отримуємо / О.В. Капранов. – Київ : Сварог, 2020. – 204 с.

Покажіть людину, яка не хотіла б бути щасливою і успішною. Скільки зусиль докладається до того, щоб спіймати удачу за хвіст, змінити свою долю і стати суперзіркою. Але що в підсумку? Фортуна вперто обходить нас стороною, а з неба замість манни небесної падають тонни цегли. Питається: і за що мені, такому хорошому, таке хрінове життя? Я ж не егоїст там якийсь, і не злодій, і не брехун. Живу за правилами, працюю як тато Карло. А віз і нині там. Навколо одні невдячні скоти. То начальник палиці в колеса вставляє, то друзі підставляють, то дружина з докорами кидається, то чоловік в загул йде, то діти до інфаркту доводять. Знайома історія? Так чому ж життя таке несправедливе до нас?

З тисячі людей, які поспілкувалися з автором, рівно тисяча змінилися кардинально, і вони не змогли повернутися до колишнього, такого зрозумілого, але часом такого хрінового життя! Вони стали іншими – перестали ображатися і злитися, сваритися і нудьгувати, закохалися, стали здоровими і забули, що таке лінь. Вони не рахують копійки, а радіють життю, і життя радує їх.

Якщо ви не боїтеся таких грандіозних перспектив, читайте! Автор гарантує вам відсутність наукової зауми, здоровий сміх та серйозну роботу над собою.

Книга є в бібліотеці.
Фото взяті з мережі «Інтернет».

29-07-2024

Негативне бачення себе притаманне мільйонам людей. Книга, яку ми пропонуємо вам сьогодні прочитати, стане керівництвом з корекції уявлень про себе та спрямує вас на шлях до досягнення поставленої мети.

 

Мольц, М. Психо-кібернетика / Максвелл Мольц : пер. з англ. Тетяни Семигіної. Вид. доп. та розширене. – Київ : BOOKCHEF : [Форс Україна], 2020. – 384 с.

«Психокібернетика» належить до класики книг із особистісного розвитку. Попри велику кількість нових видань на теми самовдосконалення, опублікована у1960 році «Психокібернетика» залишається однією з найпотужніших творів цього напрямку.

Автор книги Максвелл Мольц, пластичний хірург і психолог, переконаний: ніхто й ніщо, навіть скальпель, що змінює зовнішність, не зможе допомогти людині стати впевненою в собі, щасливою й сповненою життя, крім неї самої. Саме тому він розробив унікальну систему трансформації образу власного Я та виклав її основи в «Психокібернетиці». Викладений у ній матеріал дає підґрунтя для усвідомлення того, що успіх і щастя залежать виключно від самої людини. Ця система роботи із підсвідомістю покликана поліпшити життя людей.

В книзі надається теоретична інформація, що пояснює процеси формування нових мисленнєвих навичок; подано методики фізичного та ментального розслаблення, які є основою для перепрограмування образу власного Я. Також описані конкретні методи зміни Я-концепції, реалізувати які допоможуть практичні завдання, наведені в кожному розділі. Їх ефективність підтверджують розповіді людей, які скористалися цими порадами та рекомендаціями.

Книгу продали у світі загальним накладом 35 млн примірників, а ідеї Максвелла Мольца продовжують розвивати гуру саморозвитку.

Книга є в бібліотеці, пропонуємо її й тим, хто давно цікавиться психологією, й новачкам, оскільки вона містить основні постулати «самодопомоги».

Фото взяті з мережі «Інтернет».

 

17-06-2024

#Вчимось_радіти_життю #бібліотерапія

Досягти спокою можна, але це непросто. Якщо медитації та заспокійливих мантр недостатньо, щоб упоратися з проблемами та полегшити собі життя, зверніться до щоденника, який ми вам пропонуємо сьогодні.

Свіні, М. Злови дзен. Щоденник для вправляння в мистецтві не зважаючи ні на що / Моніка Свіні ; [пер. з англ. Ірини Коломієць]. – Харків : Віват, 2023. – 127 с. : іл. (Актуальна тема)

Презентуємо особливу форму позитиву: таку, що дарує неймовірні радощі, життєствердний катарсис. На кожній сторінці цього щоденника вам трапляться поради, які допоможуть розібратися з клопотами на роботі й не опустити руки, а всі халепи, що спричиняють стрес – пом’якшити хвилею безтурботності. Автор пропонує повправлятися в мистецтві не зважати ні на що, віддати належне вашим унікальним чеснотам, забаганкам, надзвичайній крутості.

Очистити думки й відпустити важкі клопоти тільки на словах легко. Замість того, щоб затівати грандіозний ремонт чи на емоціях поринути у весняне прибирання, розпочніть із чогось незначного. Виберіть якусь одну справу чи зверніться до звичного для себе рітуалу. Може, це буде катання на велосипеді, медитація посеред свічок, або певний творчий процес.

Вирушайте цим привітним шляхом позитиву, наче перед вами стара добра гра в класики: сторінка за сторінкою, або ж навмання. Будьте розсудливим, хай би про що серйозне чи безглузде йшлося. Ніхто не любить брехунів, тож будьте чесним у своїх відповідях! На сторінках книжки ви знайдете дієві способи зберегти все хороше, що вас оточує, а поганому дати стусана під зад. На своєму визвольному шляху до щастя записуйте у щоденник позитивні афірмації та катарсичні дії. Ви дізнаєтесь, як піднятися, засяяти й показати всім, чого ви варті. За допомогою цієї книжечки влаштуйте спалах щасливих емоцій на шляху до досягнення спокою!

Книга є в бібліотеці.
Фото взяті з мережі «Інтернет».

12-06-2024

Ви прагнете змін, ви хочете досягти видатних успіхів у будь-чому, шукаєте натхнення та свіжого погляду на життя? Тоді ця книжка для вас!

Вальдшмідт, Д. Вийди за межі. Забудь про успіх – стань видатним! : як звичайні люди стають видатними : [переклад] / Ден Вальдшмідт. – [Б. м.] : [Б. в.], [2020]. – 128 с.: іл.

Всі люди прагнуть бути успішними в житті. І, як їм здається, вони роблять все можливе від себе, однак успіху так і не досягають. Але чи дійсно ви робите достатньо, щоб його добитися? Саме це питання ставить перед читачами книги її автор – відомий американський письменник і підприємець, тренер і власник поважної консалтингової компанії Ден Вальдшмідт. Автор книжки проаналізував велику кількість історій людей, які досягли видатних результатів у бізнесі, науці, політиці, спорті, і зрозумів – усі вони доклали силу-силенну вмінь та навичок для здійснення омріяних задач.

Більшість людей тішить себе ілюзіями, що вони надзвичайно тяжко працюють, але марно. Проблема полягає в тому, що таким чином вони заколисують свою совість, коли говорять, що роблять все від них залежне й незалежне. Щоб досягти бажаного результату, потрібно жити на межі своїх можливостей. Ден продукує дуже просту формулу: менше жалю до себе і більше дій! Ніби банально, але підкріплено численними прикладами як і з життя сильних світу цього, так і простих людей і навіть самого автора.

 Ця книжка змінить ваш світогляд і допоможе позбутися факторів, які стримують вашу здатність бути надзвичайним. Дізнайтеся про справжні складові успіху з понад 100 історій, що надихають та викликають безліч емоцій.

Рекомендуємо цей бестселер як настільну книгу для максимально широкого кола читачів, незалежно від віку і соціальної ролі.

Книга є у відділі абонемента.
Фото взяті з мережі «Інтернет».

03-06-2024

Хочете бути здоровими та більше дізнатися, яку роль в нашому житті відіграє кишківник? Як забезпечити його хорошу роботу, чим годувати мікробіом, яких продуктів краще уникати, як боротися із поганими бактеріями та багато іншого – про все це йдеться в книзі практикуючої лікарки Наталії Зубарєвої. Тож швидше вирушаємо в захопливу мандрівку по власному організму!

Зубарєва, Н. Кишка всьому голова. Шкіра, маса тіла, імунітет і щастя – що приховано в звивинах «другого мозку» / Наталія Зубарєва ; пер. з рос. Ірини Хомчук. – Київ : BOOKCHEF : [Форс Україна], 2020.– 432 с. : іл., портр. (Елементи гармонії)

З чого складається здоров’я людини? Це, звісно, генетичний «подарунок» від батьків, вплив перенесених раніше захворювань, наявність і кількість щоденних токсинів, індивідуальні особливості організму – з одного боку, а з другого – спосіб життя, що охоплює здорове харчування й помірні фізичні навантаження. Одначе є дещо ще. За тією роллю, яку відіграє в нашому організмі шлунково-кишковий тракт (ШКТ), можна порівняти з диригентом: від його чіткого керування залежить гармонійна праця всіх систем організму.

Трильйони бактерій людського організму складають мікробіом – єдину екосистему, величезну роль у функціонуванні якої виконує кишківник. Цей орган безпосередньо впливає на наше здоров’я: шкіру, імунітет, масу, емоційний стан, роботу мозку і навіть гормональний фон.

У книзі наведено висновки, що ґрунтуються на даних фундаментальної медицини, які підкріплені останніми дослідженнями світових учених, а також практикою функціональної медицини. Авторка ділиться професійним досвідом і своїм поглядом на діагностику й лікування захворювань, які спричинюють розлади шлунково-кишкового тракту. Читач дізнається, що пов’язує кишківник і мозок, як бактерії керують нашим самопочуттям, настроєм і звичками, які хвороби спричинює неправильне харчування.

Мета нашої лікарки – поділитись новими знаннями, які допоможуть нам відчутно поліпшити життя в багатьох його аспектах, подбати про рідних та близьких, здійснити профілактику різноманітних недуг.

Книга є в бібліотеці.

13.05.2024

Більшість мам живуть у світі хронічної втоми і розчарування саме через крайнощі. Перфекціоністки вичищають дім до скрипу, хочуть бути ідеальними дружинами, мамами і працівницями – і валяться з ніг. А «пофігістки» так розчаровуються у спробах досягти ідеалу, що «забивають» на все: до біса брудне волосся, розтягнуту піжаму, гори посуду й сантиметри пилу. А ви вмієте правильно розподіляти сили та час, концентруватися на важливому та відкидати непотрібне, дотримуючись принципу системності у всьому – від прибирання до планування родинного бюджету, однак не забуваючи про важливість відпочинку та гарне відношення до самих себе? Якщо ні, тоді ця книга для вас!

Адачі, К. Лінива геніальна мама. Як встигати найважливіше й залишити час для себе / Кендра Адачі ; передм. Емілі Фріман ; пер. з англ. Ірини Павленко. – Київ : Наш Формат, 2023. – 201 с. (Бестселер New York Times).

Якщо вас завжди навчали, що лінощі – це погано, налаштуйтеся на те, що Кендра Адачі геть змінить вашу думку, а разом із нею й усе ваше життя. Вона вважає, що лінощі – це потужний інструмент, який звільняє вашого внутрішнього генія та дає змогу зосередитися на тому, що справді важливо. Бути «лінивим генієм» – не означає робити все правильно. Це означає знайти  власний шлях у житті. Кожна глава цієї книги присвячена певному принципу «лінивого генія» й містить не лише теорію, але й завдання, які дозволяють втілити в життя отримані унікальні і дієві поради, які дає Кендра.

«Лінива геніальна мама» справді здатна змінити ваше життя. Тут не зустрінете порожніх обіцянок і спроб присоромити вас за те, що вам щось не вдається. Кендра заохочуватиме вас до пошуку найважливішого і дасть дозвіл без докорів сумління відсунути решту на другий план. Беріть цю книжку до рук щоразу, як відчуваєте себе в глухому куті. Кендра навчила бути генієм  у найсуттєвішому та лінтюхом у другорядному.

Ця дивовижна, життєствердна й сповнена добра книга  допоможе стати на шлях лінивої геніальності та визначити найголовніше, щоб зажити продуктивним і водночас спокійним життям.

Книга є в бібліотеці.
Фото взяті з мережі «Інтернет».

06.05.2024

Психологія харчування – тема, котру вивчають у всьому світі медики та маркетологи, отож ми підтримуємо тренд і розглянемо їжу в комунікативному аспекті. Їжу можна порівняти із безкрайнім Всесвітом. Йдеться не лише про різноманіття інгредієнтів, страв та палітри смакових вражень. Тож пропонуємо вам дізнатися, наскільки потужний вплив кулінарна культура має на всі сфери людського буття.

Чекалюк, В. Їжа як комунікація. Пригощайте смачно: голод – це агресія. «Смачна сила комунікаці» у дії / Вероніка Чекалюк. – [Київ] : [Б. в.], [2023].– 80 с. : іл.

В приватному зошиті з авторськими ілюстраціями Вероніка Чекалюк, кандидатка наук із соціальних комунікацій, журналістка, публіцистка, розглядає їжу як один із видів комунікації. Ця книжка – про атмосферу й стиль харчування, про гармонію і баланс – складається із тематичних ілюстрованих підрозділів, кожний із яких пов’язаний із певним етапом філософії комунікації під час прийому їжі. Авторка розглядає кухню і застілля як платформу для спілкування. Вивчає смакові вподобання людей, аналізує історію та тренди харчування, подорожує і дегустує, готує та експериментує, частує і комунікує. Їжа має вплив на стосунки, лібідо, безпеку, продуктивність, комунікацію, енергетику, формує світогляд та імідж індивіда.

Дослідниця системи ефективних комунікацій пропонує власну формулу вдалої вечері, сніданку та ланчу, звертає увагу на їжу як вид комунікації, акцентує на тому, що можна й не перейматися прийомом їжі під час вечері, але насититися атмосферою, поспілкуватися, домовитися про важливі справи.

Авторка фокусується на тому, як швидко й смачно готувати, як сервірувати й ефективно провести звану вечерю (обід) у вузькому колі. Гастрономічна дипломатія – найефективніша. Валерія не акцентує на шкідливості тих чи інших продуктів, не рахує  калорії, а дає поради, як робити покупки, заощаджувати енергію і час, планувати, готувати та насолоджуватись смачною їжею і атмосферою.

Книга є у відділі абонемента.
Фото взяті з мережі «Інтернет».

29.04.2024

Ми намагаємось вчасно впоратись зі справами на роботі, дбати про здоров’я чи вирішувати складну особисту ситуацію, і стрес – невід’ємна частина нашого життя. Зрештою, деякий стрес нам навіть необхідний. Він допомагає розуму й тілу готуватися до складних викликів й адекватно реагувати на кризові ситуації.

Під впливом обставин наше тіло переходить у режим «бий або тікай», м’язи напружуються, серцебиття і дихання прискорюються. Надто тривалий стрес може серйозно позначатися як на фізичному, так і на психічному здоров’ї. Хоча і не завжди, але це може призвести до емоційного вигорання, депресії або тривожності. Але є і добра новина – із цим можна впоратись. Треба лише навчитися розслаблятися. Цілком розслаблені розум і тіло сповільнюють серцебиття і частоту дихання, знижують артеріальний тиск, знімають напругу м’язів і навіть регулюють споживання кисню.

Як же подолати стрес і напруження в житті та досягти ясності думок і умиротворення?

Мілн, Л. Як бути розслабленим / Лаура Мілн ; [пер. з англ. М. Козиренко]. – [Харків] : [Ранок] : Фабула, [2020].– 160 с. : іл.

Негативні думки час від часу з’являються у кожного з нас. Почніть звертати увагу на такі думки – і це допоможе розібратися з тим, що заважає досягненню душевного спокою. Ви зациклюєтесь на минулому? Сповнені турбот щодо майбутнього? А може, ви переживаєте через усілякі дрібниці або минули образи? Записування цих тенденцій може допомогти виявити психічні перешкоди, які заважають вам повністю розслабитися. Авторка радить менше зосереджуватися на своїх занепадницьких думках та більше думати про способи покращити ситуацію.

Виділити певний час для себе, виговоритися, навчиться казати «ні», мислити позитивно, прибрати в кімнаті, малювати, пограти з домашнім улюбленцем, поринути в цікаву книжку – все це та багато іншого рекомендує письменниця Анна Барнс для зниження рівню стресу та розслабнення.

Безліч корисних порад, цікавих ідей, мотивуючі висловлювання й думки відомих людей, що зібрані на сторінках цієї книжки, допоможуть віднайти внутрішній спокій і відчути задоволення від кожної хвилини життя. Чудове оформлення книги зробить ваше читання ще цікавішим.

Книга є на абонементі.
Фото взяті з мережі «Інтернет».

01.04.2024

Чи правда, що стрес може суттєво підвищити нашу продуктивність? Чому ми вступаємо в полеміку з людьми, які знають менше за нас? Чому можемо, зустрівшись зі знайомою людиною, не згадати її імені?  У книзі відомого невролога Діна Бернетта ви знайдете відповіді на ці та багато інших питань.

Бернетт, Д. Наш дивакуватий мозок : [розповідь невролога про те, що відбувається у вашій голові] / Дін Бернетт ; [пер. з англ. Ю. Маричева]. – Харків : Віват, 2019. – 383 с.

Дивні реакції та нелогічність поведінки, вибіркова пам’ять, фальшиві спогади – причини цього треба шукати в нашому мозку. У світі немає нічого складнішого за людський мозок. Досліджувати його неймовірно цікаво. Протягом мільйонів років він еволюціонував до свого поточного рівня складності та, зрештою, накопичив багато мотлоху, як жорсткий диск комп’ютера. Отже мозку властиво помилятися. Так, він є домівкою нашої свідомості та двигуном усього людського прогресу, але одночасно є чимось надзвичайно захаращеним і дезорганізованим, попри свою провідну роль в організмі людини. Мозок безперечно здатен вразити вас, але насправді він зовсім не ідеальний, і його недоліки впливають на все те, що ми говоримо та переживаємо протягом свого життя. Однак замість того, щоб висміювати або ігнорувати вади нашого мозку, Бернетт визнає їх та пробує пояснити.  Автор досліджує людський мозок і робить цікаві висновки про його вплив на нашу поведінку: якими є причини наших страхів та який зв’язок існує між забобонами й теоріями змов, у чому причини комплексів та фобій, чому людям подобається бути нажаханими й коли мозок дає збій. У цій книжці йдеться про велике різноманіття відвертих дурниць, на які здатен наш мозок, та їхній вплив на наше існування. У ній також розглянуті деякі види діяльності мозку, з огляду на які він узагалі може здаватися нам відсталим і незграбним. Дін Бернетт сподівається, що після прочитання цієї книги ви краще зрозумієте, чому люди навколо (або ви самі) досить часто роблять і кажуть такі дивні речі, а також будете скептично підводити брови, натрапляючи га псевдонаукові нісенітниці, що дедалі множаться. Цікаво написана ґрунтовна книжка – для всіх, хто замислювався, чому мозок іноді, здається, саботує їхнє життя.

Книга є в бібліотеці. Фото взяті з мережі «Інтернет».

25.03.2024

Стійкість – це здатність долати труднощі, з якими ми стикаємося. І сьогодні, в лихі години ракетних обстрілів наших міст – про те, як бути стійкими.

Барнс, А. Як бути стійким / Анна Барнс ; [пер. з англ. М. Козиренко]. – [Харків] : [Ранок] : Фабула, [2020]. – 160 с. : іл.

Не потрібно бути гуру самодопомоги, щоб стати стійкими, адже ця риса нам уже властива. Трохи змінивши свій спосіб життя та мислячи позитивно, ви зможете вистояти в будь-якій бурі. Стійкість – це не виняткова риса сильних, успішних чи багатих. Вона доступна для кожного, і навіть маленькі кроки до неї важливі.

 У важкі часи ви можете відчувати безнадію. Незалежно від ситуації, нагадайте собі, що «і це мине». Сьогоднішній стрес перетвориться на спогад протягом кількох тижнів, місяців чи років. Ніщо не вічне. З часом усе змінюється, особливо ваше ставлення до подій.

Ви можете посилити власну стійкість, виходячи частіше за межі зони комфорту, щоб звикати до змін. Почніть з простого. Спробуйте щось нове: їжу, яку раніше не куштували, незнайоме місце для прогулянки тощо. Якщо ви досить активні, станьте волонтером, навчіться грати на музичному інструменті, або спробуйте свої сили в малюванні. Щоразу, виходячи за межі комфорту, ви підвищуєте толерантність до невизначеності. Спочатку це може бути важко, але нагорода в підсумку буде того варта. З невизначеністю приходять нові враження та можливості.

Ви зробите перший крок до стійкості, коли усвідомите, що будь-який біль або негаразди, з якими ви стикаєтесь, можуть перетворитись на паливо для руху вперед. Замість того щоб дозволяти негативним переживанням поховати вас, використовуйте їх для розвитку. Через неприємності прокладається шлях до мети. Думайте позитивно – це передбачає пошук можливостей у складних ситуаціях і впевненість у тому, що будь-які проблеми можна вирішити.

У цій книжці безліч простих порад, мотиваційних цитат і натхненних висловів. З їхньою допомогою ви знайдете внутрішню силу та подолаєте важкі часи з упевненістю та рішучістю, а безліч цікавих і яскравих ілюстрацій робить читання захоплюючим.

Книга є на абонементі.
Фото взяті з мережі «Інтернет».

11.03.2024

Ми всі маємо бажання – і внутрішні суперечності. Деякі з наших бажань ми демонструємо, інші – приховуємо, навіть від власного усвідомлення. Наші потаємні бажання хвилюють нас, а іноді навіть лякають. Ми боїмося провалу і тривожимося щодо успіху. А наше суспільство пропонує слідувати нав’язаним стереотипам і приховувати власні потреби. Ми відганяємо від себе думки, яких начебто не повинні мати. І, врешті-решт, губимось: чого насправді хочемо від роботи, стосунків, власного життя. Розпізнати та зрозуміти, чого ми хочемо, допоможе книга психотерапевтки Шарлотти Фокс Вебер.

Вебер, Ш. Ф. Чого я хочу. Дванадцять потаємних бажань, щоб підкорити світ / Шарлотта Фокс Вебер ; [пер. з англ. Ярослава Лебеденка]. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. – 352 с.

Дуже багато чого стається не за нашим сценарієм, але головне – усвідомлювати, що коли ми змінюємо підхід та фокус уваги, то можемо робити власний вибір. Коли ми справді прагнемо чогось, це зазвичай захоплює. Цей процес потребує наполегливості. У своїх фантазіях ми уявляємо, яким могло б бути наше життя. Одного дня ми зробимо те, що насправді воліємо зробити. Якби тільки щось пішло для нас інакше або ми зробили інший вибір, життя було б таким, як ми прагнемо. Але це одного дня та якби тільки  морочить нам голову, мучить нас проблисками минулого та уявного  майбутнього, водночас блокуючи нашу здатність максимально використовувати всі наші можливості.

12 базових бажань людини (любити, бути вільними, перемагати, розуміти, контролювати тощо) показані авторкою крізь призму життєвих історій про людей різного віку. Після зустрічі зі своїми бажаннями вони почали працювати над розв’язанням накопичених проблем. Знайомство з долями цих людей допоможе знайти відповідь на найважливіше питання. І ця відповідь вражаюча! Бо стане ключем до власного повноцінного життя, сповненого щасливих митей, без синдрому відкладених можливостей чи непрожитих уроків. Книга допоможе вам сягнути власних глибин, щоб зрозуміти те, що ви приховуєте від інших та самих себе, і скоріше відшукати власний бажаний шлях уперед.

Книга є у відділі абонемента.

Фото взяті з мережі «Інтернет».

04.03.2024

Успіх у навчанні, кар’єрі, збагаченні, у збереженні здоров’я та привабливості…Заради далекої, хоч і жаданої мети, ми часто мусимо відмовлятися від щоденних задоволень. Від вечірки – на користь підготовки до іспиту, від цікавого фільму – заради тренування у спортзалі. Чому ж це буває так важко? Як досягти успіху і не втратити повноти життя? Девід Дестено, професор психології, автор популярних книжок і статей, указує такий спосіб.

Дестено, Д. Емоційний успіх. Як отримати бажане та необхідне від життя за допомогою трьох ключових емоцій / Девід Дестено ; [пер. з англ. У. Курганової]. – [Харків] : Фабула : [Ранок], [2019]. – 288 с.

На шляху до успіху варто спиратися не стільки на силу волі й самоконтроль, як на силу емоцій. Автор виокремлює три головні емоції – співчуття, вдячність та гордість.

Саме такі емоції рухають суспільне життя, спонукаючи нас до дій, що можуть коштувати нам короткочасних задоволень або ресурсів, зате дають надію на більш значні досягнення в майбутньому. Ці емоції, котрі змушують нас цінувати майбутнє, можна і треба залучати для досягнення успіху в будь-якій сфері життя: академічній, професійній, фінансовій, у сфері здоров’я. Пан Дестено у своїй книзі доводить, що використання цих емоцій як інструментів може принести чимало користі, коли йдеться про наполегливість і цілеспрямованість – набагато більше, ніж можна отримати лише через використання розуму та волі. Але їхня унікальна перевага полягає в тому, що вони, збільшуючи наші перспективи в досягненні успіху, водночас покращують наш внутрішній стан, а не навпаки. Завдяки цим емоціям у підсумку ми відчуваємо, що проживаємо те життя, яким варто жити.

Автор описує чимало прикладів того, як переживання однієї з цих емоцій впливає на реакції розуму, а відповідно й на наші рішення та поведінку. Вдячність, що майже завжди вважається чеснотою, підсилює самовладання, а за умов регулярного використання – наполегливість. Крім того, вона спонукає до чесності та поведінки, що заслуговує довіру. Вона змушує людину бути більш щедрою та лояльною.

Культивування співчуття, вдячності і гордості допоможе нам розвивати й усі інші чесноти. Коли ми озирнемося на пройдений шлях, то будемо задоволені не тільки досягненнями особистих цілей, а й збудованими взаєминами, у яких інші цінуватимуть нас через нашу працю, щедрість, шляхетність та справедливість. Це забезпечить довготривалий, збалансований і стійкий успіх, завдяки якому ми ні про що не шкодуватимемо в останні хвилини свого життя.

Книга є в бібліотеці.

19.02.2024

Скільки б ми не чули слів «не сумуй» чи «заспокойся», нам від того не стає легше. Непрожиті емоції можуть застрягнути в тілі й нагадати про себе в найменш підхожий момент. Натомість – сумувати, тужити, горювати – це нормально, природно та  важливо. Авторка бестселерів з популярної психології  Сьюзен Кейн пропонує визнати цілющу силу смутку. Вона показує, чому важливо проживати різні стани, відпускати старі історії. Без суму не буде й радості, бо емоції течуть з одного крана. Прикрутили печаль – прикрутили й потік радості.

Кейн, С. Цінність смутку. Як втрати, любов і туга роблять нас сильнішими / Сьюзен Кейн ; пер. з англ. Анастасії Дубченко. – Київ : Наш Формат, 2023. – 247 с. : іл.

Наше життя наповнене різними пригодами, історіями та проблемами. Кожного дня ми переживаємо невеличкі неприємності, наприклад, під час сніданку ми випадково розливаємо чашку кави чи чаю; йдучи по вулиці, злегка травмуємо ногу; спізнюємося на навчання чи на роботу. Схожих випадків багато, на них ми майже не звертаємо увагу. Але є і серйозніші проблеми, які завдають значно більшого дискомфорту. Частіше за все нам не хочеться аналізувати наші невдачі, нам хочеться якнайскоріше забути та сховати їх в довгу шухляду і не діставати якнайдовше. Тоді негативні емоції в нас так і лишаються. Варто зрозуміти, що непропрацьована поразка перекриває нам шлях вперед і викликає багато страхів діяти знов. 

Невдача завжди залишає в нас чималий слід: біль, травму, страх. Адже рана стає рубцем і згодом вже майже не болить, а лише нагадує про своє існування відбитком на душі. Маємо два висновки: або цей рубець не дасть нам зробити схожих помилок в наступний раз, якщо це залежало від нас; або ми проживемо цей біль, станемо сильнішими і реалізуємо той успіх, якого ми так прагнемо.

Сьюзен Кейн впевнена, що лише через усвідомлене перетравлювання поразки можна прийти до справжнього успіху, коли ми даємо собі шанс побути в цих почуттях, навіть якщо вони негативні – поплакати, прожити своє горе. Всі ці наче підтримуючі слова від рідних «все буде добре» або «колись тобі буде смішно з цього» можуть нам завдати більш гострішого болю.

Невдачу треба прожити. Як ми оплакуємо рідну людину, що померла, так ми маємо право оплакувати і втрачені можливості. І з негараздами треба працювати тут і зараз. Врешті-решт, не можна відчути повноту життя, якщо ви ніколи не відчували його порожнечу.

Кожна проблема – це можливість змінитися. Якими будуть зміни, залежить передусім від вас самих. Книга чудово підійде тим, хто хоче навчитися перетворювати свій біль на творчість, а також почуватися цілісним і натхненним.

Книга є у бібліотеці.

Фото взяті з мережі «Інтернет».

05.02.2024

Ми постійно спішимо, працюємо зранку до самого вечора, а своєму тілу та здоров’ю загалом приділяємо надзвичайно мало уваги. Якщо ви мрієте стати стрункими й здоровішими та не знаєте, з чого почати, вам стане в нагоді книга Марі Карачиної «Never stop».

Карачина, М. Never Stop / Марі Карачина ; [пер. з рос. С. Дворницького]. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. –  222 с. : іл., портр.

Відома спортсменка, учасниця світових марафонів та півмарафонів, фітнес-тренерка дає корисні поради для початківців про відповідний одяг, про біг в різні пори року. Марі переконана, що біг – це значно більше, аніж просто вид спорту. Це – можливість поліпшити здоров’я та фігуру, а також  спосіб впорядкувати своє життя, загартувати дух та силу волі, навчитися ставити цілі й досягати їх. Авторка ділиться власним досвідом та історіями свого життя. Марі описує свій юнацький досвід та розповідає, як біг увійшов у її доросле життя. Також вона багато пише про настрій та емоції під час пробіжки. Саме біг допомагає їй пережити потрясіння, розчарування, невпевненість у собі і слабкість духу. Рух – це життя. Біг допомагає одночасно тренувати і тіло, і дух. Медитативний стан та величезна кількість часу, яку можна приділити роздумам, аналізу ситуацій та мріям – приємний бонус кожної пробіжки. Кожна перемога підштовхує до наступних звершень, надає наснаги та віри в свої сили.

Як почати бігати? Встаньте і робіть – не відкладайте тренування. Навіть якщо у вас немає відповідної футболки для залу, немає партнера, з яким би ви могли ходити, або ви боїтеся припуститися помилки. Головне – почати. Часто люди не можуть почати цей рух не через нестачу сили волі чи лінь, не через відсутність гарних кросівок чи брак грошей на абонемент. Просто вони поки не бачать необхідності в тому, аби почати займатися спортом, не розуміють, що дасть їм фітнес, біг, звичайний щоденний рух та налаштування поточного способу життя на іншу хвилю. У кожного новачка буде свій «стимул», який слугуватиме поштовхом. У когось – слова підтримки від близьких, у інших – негативна фраза щодо фігури, а хтось сам усвідомить, що без руху дерев’яніє не тільки тіло, а й розум. І щоб зрозуміти, чи зможете ви пройти цей шлях, потрібно встати і робити. Якщо ви ловите кайф від успішної спроби, то ви на вірному шляху. Вчіться не сумніватися у собі та своїх можливостях.

Читаючи книгу, ніби зазираєш за завісу чужого життя, а насправді роздумуєш над своїм. І шукаєш, чи є в тебе можливість бігти, бажання, сила, витривалість, чи вмієш пробачати, відпускати минуле і головне – не забувати дякувати. Дякувати за те, чим володієш, за те, що відійшло в минуле, можливо і за болючий досвід.

Завдяки книзі ви дізнаєтеся про ранерів і пейсерів, про те, що таке трейл, марафон, про те, що крок за кроком можна прийти до цілі, головне – знати про неї і йти чи бігти в правильному напрямку.

Тож заряджайтеся енергією, розвивайтеся, одягайте кросівки і never stop!

Книга є у відділі абонемента.
Фото взяті з мережі «Інтернет»

29.01.2024

Чи знаєте ви, що причиною раптового болю в коліні може бути не просто вивих, а негаразди у ваших стосунках з близькими? А алергія, раптова температура, запалення, пухлини можуть повідомляти про щось значно більше? Розшифрувати ці «повідомлення» ви зможете, коли дізнаєтесь, як впливають психічні процеси на фізичний стан організму. Для цього ми пропонуємо ознайомитись з книгою, яку написав провідний французький спеціаліст-практик із шіацу та психоенергетичної медицини Мішель Одуль.

Одуль, М. Розкажи, що болить і я розповім чому. Що ваше тіло намагається вам розповісти про вашу душу. Психоенергетика / Мішель Одуль ; [пер. з фр. Є. Голобородько]. – Харків :Віват, 2020. – 223 с. :іл.

Ґрунтуючись на 20-річному досвіді індивідуальних консультацій та лікування хвороб, Мішель Одуль доводить: наше тіло справді сигналізує про проблеми, і доказом цього є зв’язок між емоційним та психічним напруженням і конкретними захворюваннями. Місце болю вказує на проблему. Наприклад, шкірні захворювання є свідченням проблем сприйняття зовнішнього світу, а біль у колінах сигналізує про негнучкість і напруження в стосунках.

Книгу поділено на три частини. У першій частині автор пропонує філософське осмислення людини та її існування. Ви зможете краще зрозуміти причини власних рішень, опираючись на поєднання знань про психіку, душу, свідоме й несвідоме зі знаннями про тіло. У другій частині автор розглядає людину в контексті психоенергетики інь і ян, тобто пояснює, як пов’язані між собою прояви проблем у нашому тілі. В останній частині книги автор розповідає про роль усіх органів нашого організму, які несуть повідомлення  людської душі до тіла.

Досліджуючи розподілення емоційної та фізичної енергії в організмі згідно з китайською медициною, автор пропонує нам ключі до лікування й радить навчитися сприймати недуги як меседжі душі. Розв’язуючи власні проблеми, ми можемо подолати будь-який біль, повернути здоров’я та віднайти щастя в житті.

Книга є  у відділі абонемента.
Фото взяті з мережі «Інтернет».

22.01.2024

Чи знаєте ви, що багато хвороб мозку тісно пов’язані з харчуванням і способом життя. Якщо правильно харчуватися  і займатися фізичними вправами, то можна цьому запобігти. Багато хто з нас чули про шкоду жирної чи смаженої їжі, про шкідливість м’яса або молочних продуктів. Але те, що вуглеводи (цукор, хліб, крупи, макарони, рис) руйнують наш мозок – несподівана новина. Книга, яку сьогодні ми пропонуємо вашій увазі, про те, що  ви можете змінити в своєму способі життя прямо сьогодні, щоб підтримувати мозок здоровим і процвітаючим і істотно знизити риск його захворювань в майбутньому.

Перлмуттер, Д. Їжа і мозок. Що вуглеводи роблять зі здоров’ям, мислення і пам’яттю : [пер. з англ.] / Девід Перлмуттер, Крістін Лоберг. – Київ : Центр учбової літератури, 2021. – 399 c.

 Автор книги – відомий невролог і фахівець з питань харчування Девід Перлмуттер – за роки практики встановив зв’язок між тим, що ми їмо, і роботою нашого мозку. Девід упевнений, що найбільш небезпечна речовина для мозку – це глютен. Глютен міститься в пшениці, житі, ячмені і у всіх похідних від цих продуктів. Це та сама клейковина, яка допомагає хлібу бути пухким і м’яким. Більш того, глютен здатний викликати залежність та звикання. Саме тому нам так важко відмовитися від вживання мучного.

Лікар доводить, що проблеми з пам’яттю, стрес, безсоння, поганий настрій лікуються відмовою від певних продуктів харчування. Автор пропонує комплексний план дій для когнітивного здоров’я і продовження яскравого, насиченого життя. І переваги не обмежуються здоров’ям мозку.

Книга складається з трьох розділів. В першому розділі автор розповідає про друзів і ворогів мозку, особливо про ворогів, які порушують його роботу і роблять беззахисним перед хворобами. Він доводить, що ідеальною є дієта з надзвичайно низьким вмістом вуглеводів і високим вмістом жирів. Також розглядає останні роботи, присвячені тому, як ми міняємо свою генетичну долю і фактично контролюємо «головні вимикачі» в нашій ДНК. Розділ завершує розгляд найзгубніших психологічних і поведінкових розладів, таких як депресія та головні болі. Автор пояснює, як справлятися з ними без ліків.

У другій частині книги представлено наукове обґрунтування звичок, які зберігають здоров’я мозку. Вони діляться на 3 основних напрямки: харчування та добавки, фізичні вправи та сон. В третій частині «Прощай, зернова залежність»  автор надає меню та рецепти.

Книга для тих, хто приділяє увагу своєму здоров’ю і хотів би жити довгим, активним, повноцінним життям. Вона також для тих, хто замислюється про зв’язок харчування і якості життя. Ця книга корисна всім – і людям похилого віку, і молодим, в тому числі жінкам, які вагітні або планують вагітність. Дослідження показують, що діти, народжені у матерів, чутливих до глютену, відрізняються підвищеним ризиком розвитку в майбутньому шизофренії та інших психічних розладів.

Ласкаво просимо в майбутнє, де немає хвороб! За вами вибір!

Книга є у бібліотеці.
Фото взяті з мережі «Інтернет».

08.01.2024

Є те, що ми можемо змінити, і те, що ні. Але нервуючись через те, що не змінити, ми витрачаємо сили, ресурси й час, які могли би спрямувати на те, на що справді можемо вплинути. Книга, яку ми пропонуємо вашій увазі,  навчить правильно реагувати на навколишнє і повною мірою використовувати свої здібності у будь-який час, у будь-якому місці та в будь-яких обставинах.

Голідей, Р. Зберігайте спокій. Щоденна інструкція з вирішення проблем / Раян Голідей і Стівен Генсільман ; пер. з англ. Антоніни Ящук. – 2-ге вид. – Київ : Наш формат, 2019. –  465 с.

Наше життя часто сповнене стресу й перевтоми. Дехто нещодавно став на непростий шлях батьківської відповідальності. А хтось переживає хаотичний період відкриття нового бізнесу. Іншій бореться із залежністю. Хтось закохався.  Хтось пережив розрив стосунків і будує нові.  Хтось наближається до того віку, який можна назвати поважним. А хтось насолоджується юними роками. Хай би яким було ваше життя, хай би через які труднощі вам зараз доводилося проходити, мудрість стоїків допоможе кожному.

Автори книги пропонують цитати з праць представників стоїцизму – Сенеки, Епіктета й Марка Аврелія, які звучать напрочуд сучасно.

Стоїки вчать: контролюючи власне сприйняття, ми здатні досягнути чистоти розуму. Правильно спрямовуючи свої вчинки, ми зможемо діяти ефективно. Правильно використовуючи власну волю, віднайдемо мудрість і розуміння, як взаємодіяти зі світом, та наповнимо своє життя стійкістю, сенсом і радістю.

Найважливіші теми з’являються на сторінках видання: чеснота, смерть, емоції, усвідомлення, стійкість, правильні вчинки, розв’язання проблем, прийняття, ясність, прагматичність, неупереджена думка й обов’язок.

Автори писали книгу так, щоб вона могла стати в нагоді щодня. Одна доба – один роздум, на кожен день року. А тепер уявіть, що кожного дня ви отримуватимете конкретну думку, що може перевернути ваше уявлення про життя і себе догори ногами. Вам задають питання і дають цілий день, щоб над ними подумати… Можна завести щоденник для формулювання й запису власних думок і вражень, як це часто робили стоїки. Потрібно читати сторінку в день. Так, 365 днів і 365 сторінок. Сторінка в день, що змінить життя. 

Мета цієї щоденної практики – допомогти вам жити краще. Автори сподіваються, що у книзі немає жодного слова, яке не можна було б перетворити на дію. Ця колекція мудрості змусить по-іншому поглянути на навколишню реальність, а також навчить підходити до вирішення будь-яких проблем із самовладанням і мудрістю.

Книга є у відділі абонемента.
Фото взяті з мережі «Інтернет».

03.01.2024

Новорічні свята допомагають нам впоратися зі стресом та покращити настрій навіть в умовах війни. Зробити свято яскравішим та відчути, що ми живемо, ми живі попри все, допоможе дотримання певних ритуалів. Для кожного вони різні: для когось – прикрасити ялинку, для когось – спекти печиво, для когось – покласти дітям під подушку подарунок.

Здебільшого для людей свято – це сімейні посиденьки, затишок. А яке ж свято без святкового столу? Споконвіку наші предки готували особливі страви для традиційних урочистостей. Господині мали свої секрети приготування різноманітних смаколиків, які передавалися від матері доньці. Нам добре відомі ті особливі страви, які дарують неповторний смак кожному святу. Тож сьогодні ми пропонуємо вашій увазі книги відомої авторки, блогерки, вправної господині Лесі Кравецької та книги інших авторів, де зібрані найкращі рецепти для традиційного українського застілля.

На жаль, у цьому році свято зіпсовано війною. Але українцям не слід відмовляти собі у святкуванні, яке не обов’язково має бути гучним. Це може бути тихе святкування, тиха радість та благоговіння – коли в серці спокійно та добре. Ми вдячні ЗСУ за те, що можемо зустріти цей Новий рік. Нам треба підтримувати себе, дух, настрій для того, щоб бути налаштованими на перемогу, чекати цієї перемоги, триматися і підтримувати наших військових.

Книги є у відділі абонемента.
Фото взяті з мережі «Інтернет».

Архів 2023
Архів 2022
Архів 2021