День пам’яті Миколи Сома

Свята земля у теплій, мудрій тиші,
Свята земля моїх незлих батьків.
Я завтра їду в подорож по світу,
Та я не з тих, що тільки за кордон,
Той починають ахкати й хвалити
Чужі міста (як і чужий закон).
Париж і Лондон справді знамениті
І дуже гарні – що не говори,
Та радий я, що є на білім світі
Моє містечко – рідні Бровари.
Микола СОМ

27 березня представники нашої бібліотеки відвідали село Требухів Броварського району, де народився і спочиває Микола Данилович Сом. 10 років ми без нього, але з його живим, щирим, іронічним словом.

Вдячні Требухівській громаді, голові громади, пані Надії Кольцовій, директорці Требухівського будинку культури, директорці Требухівського ліцею, на запрошення яких ми приїхали на урочистості, що були організовані  на  вшанування пам’яті незабутнього учителя і поета.  Вдячні   Миколі Томенку за співорганізацію поїздки, за його благодійність з виготовлення чудового пам’ятника на могилу, за подарунки школі, з якими він завжди відвідує Требухів.

Щасливі були зустрітися з ріднею Миколи Даниловича, з поетесою Катею Міщук, з требухівцями. Відвідали шкільний краєзнавчий музей, де є експозиція «Наш земляк – поет Микола Сом» та переглянули фільм про життєвий і творчий шлях Миколи Даниловича.

Пані Надія Кольцова подарувала для бібліотеки диск із записами прочитань Миколою Даниловичем власних віршів. Невдовзі представимо на сайті для наших користувачів.

Світла пам’ять про Миколу Даниловича Сома завжди житиме у серцях всіх, хто знав його за життя та хто знайомий з його чудовою творчістю.