Краєзнавчі ювілейні маршрути В’ячеслава Дзівалтовського

Бібліотека щаслива співпрацювати з найкращими києвознавцями міста, серед яких – В’ячеслав Іванович Дзівалтовський – пошуковець, краєзнавець, інструктор з туризму. В творчому доробку В’ячеслава Івановича – наукові дослідження історії Київського укріпленого району (1929- 1938рр.); реставрація, благоустрій та встановлення пам’ятних знаків на меморіальних об’єктах; збір матеріалів, оформлення та відкриття музеїв; розробка та публікація історико- краєзнавчих туристичних маршрутів околицями Києва та видання окремих книг; участь у створенні документальних фільмів та телепередач (УТ-1, ТРК «Інтер», «Київська Русь», «Сіті») на базі власних пошукових матеріалів; багаторічна практика організації та проведення пошукових експедицій, туристичних походів та екскурсій зі шкільною молоддю військово-патріотичного та краєзнавчого змісту.

Цими днями В’ячеславу Івановичу виповнилося 75.  Свій красивий ювілей він відзначив у відділі краєзнавчої літератури та бібліографії нашої бібліотеки, підготувавши користувачам відділу безцінний дарунок –   понад  20  авторських краєзнавчих маршрутів В’ячеслава Дзівалтовського, які презентовано  на тематичній книжковій виставці.  Серед них – друковане видання нового маршруту “Мандрівка київськими адресами Лесі Українки”, яку презентував на святковій зустрічі сам автор.

Привітати ювіляра прийшли очільниця Гільдії гідів Києва Наталія Пірогова,  дослідниця Лесі Українки, літературознавиця Алла Диба, дирекція бібліотеки, користувачі і друзі бібліотеки.

Від бібліотеки ювіляру вручено вітальну  Подяку.

Киянин В’ячеслав Дзівалтовський займається туризмом майже півстоліття —  водить у походи дітей і дорослих.  Сам розробляє маршрути походів і до дрібниць продумує меню мандрівників.

У співпраці з бібліотекою для її користувачів проводить безоплатні екскурсії туристичними маршрутами Києва.

Ми щиро дякуємо ювіляру за партнерство і від усієї душі бажаємо Вячеславу Івановичу  активного довголіття і освоєння ще багато-багато нових туристичних маршрутів.