Академік людських сердець

6 грудня 1913 року народився Микола Михайлович Амосов талановитий вчений, видатний хірург, основоположник біокібернетики в Україні, академік Національної академії наук України та Академії медичних наук України, письменник, громадський діяч. Він створив інститут серцево-судинної хірургії та першим здійснив протезування мітрального клапана серця, а на міжнародному рівні він вперше ввів у вживання протезування клапанів серця, що мають антитромботичні властивості.

Микола Амосов — автор понад 400 наукових робіт, включаючи 19 монографій. Ряд монографій перевидано в США, Японії, Німеччині, Болгарії.

Видатний лікар невтомно працював кілька десятків років, впроваджуючи новітні технології та революційні способи проведення надскладних хірургічних операцій.

З 1968 року Микола Амосов став директором новоутвореного Київського НДІ серцево-судинної хірургії МОЗ УРСР і працював на цій посаді до 1989 року. В цьому медичному інституті було проведено близько 7000 резекцій легенів, понад 95 000 операцій, пов’язаних з вадами серця, у тому числі близько 36 000 з апаратом штучного кровообігу.

Микола Михайлович Амосов — геній української і світової медицини, письменник, новатор, винахідник і талановитий вчений, що випередив час. Це людина-епоха, видатний хірург, завдяки якому було врятовано тисячі людських життів. Його вклад важко переоцінити.

Пропонуємо вашій увазі презентацію про інфлюенсерство (інфлюенсер — людина, думка якої має значення для певної аудиторії) Миколи Амосова в медичній сфері.