Презентація книги “Хлопець у сталевих черевиках”

У бібліотеці відбулась презентація книги «Хлопець у сталевих черевиках» Олесі Григор’євої, призерки Міжнародного поетичного конкурсу «Чатує в століттях Чернеча Гора».
Ця книга не просто вигадка автора. Це роман про хлопця з Півдня України, що отримав тяжке каліцтво під час Другої світової війни. Попри біль і самотність герой бачить життя привабливим і повним пригод. Він багато тренується, аби почуватися рівним серед однолітків. Допитливість робить його успішним учнем. Хлопець закохується й починає мріяти, та чи не нагадає про себе травма у найбільш “непідходящий” момент?
Роман написано на реальних подіях, на основі спогадів видатного українського вченого, батька авторки – Олега Васильовича Вакуленка.
Окрім розповідей про традиції, говірку та визначні місця краю звідки родом батько письменниці, користувачі послухали декілька уривків з книги. Кожен з цих розділів має своє емоційне забарвлення: розділ “Сашко” змушує задуматись чому у скрутні часи, навіть люди-одинаки допомагають іншим; “Тітка Химка” проймає до мурах жахіттями років Голодомору; а “Кавун на капоті” розбирає до сміху історією про те як селянам наказали врочисто зустріти німців і що з того вийшло.
Пані Олеся подарувала бібліотеці свій дебютний роман «Хлопець у сталевих черевиках», за що ми їй безмежно вдячні! Тож, незабаром книга з’явиться у вільному доступі для користувачів.