Олександр Козинець

Олександр Козинець – український письменник, науковець, педагог, логопед, хорист. Кандидат педагогічних наук, доцент Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова.

Один із засновників літературних проєктів «Щоденник», «Щоденник: Re-make», «ПРОдайте їсти». Один із авторів інклюзивного проєкту «Почути». Співавтор збірки «Жіночі груди: пристрасть та біль», присвяченої раку грудей.

Дипломант Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» в номінаціях «Пісенна лірика»  та «Terra інклюзія — 2019». Також отримав відзнаку «Молода КороНація» за казку «Меделін». Дипломант літературного конкурсу імені Григора Тютюнника. Вірш автора «Я так довго мовчав» є частиною п’єси «Малого театру» «Невтишимі».

У 2019 році у видавництві Braile Studio вийшла друком книга-альбом «Почуватися кубиком Рубика» шрифтом Брайля для осіб з порушенням зору, де є поетична добірка поета.

Поезії Олександра Козинця перекладено білоруською, болгарською та англійською мовами. Учасник народного камерного хору «Moravski». Окрім віршів та прози, пише пісні. Правда, останнім часом з’являється більше текстів без мелодій. Досі не написав жодного вірша, в якому б згадувалися смакові відчуття і пам’ять минулих життів. Проте має не один десяток поезій про кольори, звуки, дотики, запахи, листя, дощ.

У читальній залі Публічної бібліотеки імені Лесі Українки 7 жовтня відбулася творча зустріч із сучасним українським письменником Олександром Козинцем. Упродовж заходу пан Олександр презентував свої поетичні та прозові книжки, розповідаючи цікаві деталі про їхній шлях від рукопису до читача. Пригадав і свій перший вірш, наголосивши на тому, як важливо підтримувати й розвивати таланти з дитинства. Письменник поділився тим, як часом непросто поєднувати літературну творчість, роботу на посаді доцента кафедри логопедії та логопсихології НПУ імені Михайла Драгоманова, спів у камерному хорі «Moravski» та багато-багато інших аспектів, без яких він наразі не уявляє свого життя. Непросто, але можливо, коли робиш свою справу з душею та вдячністю.

Знайти й ознайомитися із книгами та публікаціями Олександра Козинця ви зможете, скориставшись електронним каталогом бібліотеки. Пропонуємо переглянути цю творчу зустріч на нашій фейсбук-сторінці. Приємного перегляду!

Інформацію про участь автора в різних заходах бібліотеки дивіться також за посиланнями: