Літературна година – 95 років від дня народження Павла Глазового

Сьогодні, в день 95-річчя від дня народження Павла Глазового – українського «сміхотерапевта» останнього півстоліття – відбулася літературна година «Нехай від лих і бід усіх вас береже здоровий сміх». Твори гумориста запалюють радістю юні й дорослі серця, підбадьорюють у найскладніші хвилини безнадії. Творчість Павла Глазового — гірка й прекрасна водночас правда про нас самих.

На літературній годині були присутні лауреати літературної премії НСПУ ім. Остапа Вишні, гумористи-сатирики Гриць Гайовий та Валерій Демченко. Вони розповіли про творчість поета-гумориста, який любив веселий здоровий сміх і був щасливий від того, що пише простим людям. Іскристий гумор Павла Глазового часто носив характер народного анекдоту, але від того не лише не губив щирої народної любові, а навіть став ще за життя легендою. Вже багато років читачі різних поколінь із захопленням читають гуморески поета, кожен знаходить у його творчості щось своє.

Головні риси, притаманні поету – любов до рідної землі, до свого народу, вболівання за українську мову, українське мистецтво, донесені до людей в гумористичній формі. З різноманітними темами гуморесок Павла Прокоповича Глазового: про школу і про село, про вчителів, про студентів, про жінок і про життя – запрошуємо ознайомитися на виставці у відділі абонемента.

Виставка діятиме до 8 вересня.