Книжка – найкращий різдвяний дарунок

Сьогодні, 11 січня, у день, який у світі відзначають як Всесвітній день “дякую”, директор бібліотеки Ольга Романюк на запрошення вільнюських колег долучилася до святкової зустрічі у Vilniaus miesto savivaldybės centrinė biblioteka , під час якої українським дітям, яких прихистив Вільнюс, вручали новорічно-різдвяні книжкові подарунки з України. Ця акція стала можливою завдяки співпраці видавців, волонтерів, бібліотекарів та за фінансової підтримки Zimin Foundation.
Родина, дитина – це споконвічні цінності, які сповідують наші народи, будуючи свою державність та розвиваючи і взаємозбагачуючи наші культури.
Діти-квіти. Саме у них ми бачимо здійснення своїх мрій і сподівань. Вони – наше майбутнє, а значить – майбутнє України!
У своєму зверненні директор бібліотеки побажала, щоб кожен з дітей був здоровий і оточений турботою батьків. Щоб кожен із них, чий татусь наразі зі зброєю в руках захищає Україну, чимскоріше повернувся з перемогою. Нехай небо над головою завжди буде мирним, а кожен новий день — добрим і цікавим. Нехай дитинство буде яскравим, захоплюючим, сповненим любові і ласки в оточенні цікавих і гарних українських книжок!
У цей день вчергове висловлюємо найщирішу вдячність нашим литовським друзям і усім, хто підтримав цю чудову ініціативу новорічно-різдвяних книжкових подарунків українським дітям, які наразі за кордоном.