“Діалоги” з Романом Кухаруком. Гість — Володимир Мудрик

Відбулися “Діалоги” у прямому етері, учасником розмови став Володимир Мудрик, завідувач квартири-музею композитора Віктора Косенка в Києві. Як зауважив гість, саме в цей час актуального говорити про відомого композитора, адже жовтень і листопад – це так звані «Косенківські дні» (дати народження та смерті, коли традиційно вшановують українського педагога й піаніста).

Пан Володимир розказав про свій шлях від Вінниччини до столиці, до музейної справи. Мріючи продовжити традиції класичної освіти «могилянців», він вступив до духовної семінарії, пов’язавши таким чином свою долю із Києвом. Саме цьому рішенню завдячує музей-квартира Віктора Косенка, яку Володимир Мудрик фактично відновив з руїн. У січні 2016 року він приступив до своїх обов’язків, а 23 листопада вже була відкрита нова експозиція після ремонтно-реставраційних робіт приміщення.

Музей-квартира Косенка — місце, де видатний український композитор, піаніст, педагог, громадський діяч Віктор Косенко проживав з 11 травня 1938 і до смерті (3 жовтня 1938). У музеї зберігаються особисті речі, рукописи, фотоархів, епістолярна спадщина композитора, видання та грамзаписи його творів.

Щоб дізнатися більше про музей-квартиру та його хранителя Володимира Мудрика, дивіться прямий етер у записі на сторінці бібліотеки у Facebook.