Книжки дарують свободу

В умовах ізоляції від суспільства книга стає чи не найціннішою річчю, що сприяє ресоціалізації особистості шляхом переосмислення прочитаного.

03 вересня 2021 року добровільна ініціатива під назвою «Книга дарує свободу», започаткована Департаментом з питань виконання кримінальних покарань,  підтримана колективом Публічної бібліотеки імені Лесі Українки, м. Київ, які є партнерами по реалізації проєкту «Видима бібліотека».

Цього дня бібліотекою передано понад  300 примірників книг сучасної художньої та нон-фікшн літератури до бібліотечного фонду державної установи «Коростенська виправна колонія (№ 71)».

Для переможців поетичного змагання-слему «Поезія – вільна!» (представників Білоцерківської виправної колонії (№35) та Житомирської виправної колонії (№4)),  що відбулося онлайн 20 серпня   до Дня незалежності України,  передано призи: блокноти і ручки з логотипом бібліотеки та чудові поетичні збірки. Для всіх учасників змагання було передано особисті авторські книги від письменниці Юлії Матту.

Директор бібліотеки Ольга Романюк подякувала начальнику відділу з питань ресоціалізації по центральному регіону Управління забезпечення діяльності у центральному регіоні підполковнику внутрішньої служби Юлії Літвіновій за співпрацю по реалізації проєкту. В свою чергу Юлія Літвінова відзначила, що з давніх-давен  саме книга є скарбницею духовного багатства, що поєднує минуле, сучасне і майбутнє. Книжки впливають на формування особистості та змінюють долі людей на краще, і «випадкова зустріч з гарною книгою може назавжди змінити долю людини» (М. Прево). Саме цього ми і прагнемо у своїй діяльності.

Наш проєкт з ресоціалізації засуджених продовжується і попереду ще багато спільних ініціатив і заходів.