Лекція про медіаграмотність

Чергова онлайн-зустріч із засудженими, що перебувають в установах виконання кримінальних покарань Київської, Житомирської, Чернігівської та Черкаської областей, відбулася 12 листопада в межах реалізації проєкту «Видима бібліотека» на платформі Zoom.

Сучасна людина повинна бути не просто освіченою, а медіаграмотною, оскільки кругом чатують пастки та небезпеки у вигляді неправдивої інформації. Не знаючи «підводних каменів», що криються не лише у соціальних мережах та в інтернеті, а й у друкованих джерелах, дуже легко потрапили у пастку маніпуляторів та фейків.

Тому темою зустрічі обрали – «Медіаграмотність: як безпечно споживати інформацію».  Ділилась інформацією експертка з питань інформаційної гігієни – пані Оксана Мороз. Пані Оксана заснувала волонтерську ініціативу «Як не стати овочем», метою якої є навчити 7 млн українців інформаційній гігієні до 2024 року. Вона написала дві книги «Нація овочів? Як інформація змінює мислення та поведінку українців» та «Боротьба за правду. Як мій дядько переміг брехню», видані 2020 року.

Свою розповідь експертка доповнила презентацією, що значно підкріпило подану інформацію. Учасники почули цікаві та прості приклади.

Сподіваємось, що отримана інформація стане у нагоді в подальшому житті.

Наступна зустріч планується 26 листопада.