Онлайн-зустріч з Михайлом Жайвороном

7 липня столична бібліотека влаштувала зустріч у прямому етері з письменником і публіцистом Михайлом Жайвороном. Разом із модератором Богданою Гайворонською митець презентував нову книгу поезій “Гніздо висоти”. Михайло Жайворон – член Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України, заслужений журналіст України, засновник, голова правління Асоціації професійних журналістів та рекламістів Житомирщини.

Частину свого життя письменник присвятив посадам в управлінській сфері. Упродовж 2002—2006 років очолював пресслужбу Міністерства палива та енергетики України, був заступником начальника управління — начальником відділу взаємодії з Верховною Радою України, засобами масової інформації та громадськістю, помічником Міністра. Михайло Микитович входив до урядової міжвідомчої групи з організації виконання Державної програми інформування громадськості з питань європейської інтеграції України протягом 2004—2007 років. У 2010-2014 роках працював радником голови облдержадміністрації з питань свободи слова та інформації. З 2020 року Михайло Жайворон повністю присвячує себе творчій роботі.

З метою популяризації української книги в суспільстві автор книг бере активну участь у різноманітних літературно-мистецьких заходах — презентаціях, форумах, читацьких конференціях, творчих вечорах та зустрічах із читачами. Активно допомагає у творчому становленні літераторів-початківців.

Михайло Жайворон є автором поетичної збірки «Усе на світі – від Любові» (2006), історично-документальної повісті «Одне із семи чудес» – до 70-річчя Дніпровської ГЕС, збірника «Енергетична Мекка України» (2003), навчального посібника для студентів та аспірантів вищих навчальних закладів «Влада слова» (2004), книги нарисів «Пора вибору» (2006), популярного бізнес-посібника «Формула успіху» (2009) та науково-популярного довідника «Охота на охоту» (2010). За сценаріями автора відзнято ряд документальних відеофільмів, репрезентованих на УТ-1 та обласних телеканалах, на його вірші написано музику (І. Островерхий «Мої пісні тобі, Україно!», 2006).

Прикметно, що сам письменник не акцентує увагу на всіх вищеперерахованих регаліях. Головний його меседж – робити добро, яке бумерангом повертається знову і знову…

Про поетичну збірку “Гніздо висоти” автор каже, що у своїх творах намагався філософськи осмислити сьогодення та висловити своє ставлення до кохання та природи. “Гніздо висоти” – четверта збірка поезій, в яку увійшло близько двохсот поетичних творів.

Запрошуємо до перегляду відеозапису онлайн-зустрічі з поетом Михайлом Жайвороном.

Долучайтеся до перегляду відеозапису прямої трансляції.