Поетичний слем “Поезія – вільна!”

У межах реалізації проєкту «Видима бібліотека» 20 серпня відбулася шоста онлайн зустріч на платформі Zoom з особами, які перебувають у місцях позбавлення волі Київської, Житомирської, Чернігівської та Черкаської областей.

Зустріч була приурочена до Дня Незалежності України і пройшла у форматі поетичного слему. Така подія відбулася вперше в Україні. Змагання проходило між трьома учасниками з державних установ: «Білоцерківська виправна колонія (№35)», «Житомирська виправна колонія (№4)» та «Коростенська виправна колонія (№71)».

Поезія не має кордонів! Саме тому символічною назвою поетичного слему була «Поезія – вільна!» Учасники читали власні вірші у трьох номінаціях: наративна поезія, любовна лірика та пейзажна лірика.

Бібліотека запросила п’ятьох незалежних членів журі, які оцінювали як зміст прочитаних поезій, так і майстерність декламування. Членами журі були: поетка, музикантка, авторка пісень, лауреатка всеукраїнських літературних конкурсів Єлизавета Жарікова; філолог, модераторка, організаторка заходів Ірина Костюк; філолог, поет Дмитро Луняка; письменниця, бібліотекарка бібліотеки ім. О. Герцена Юлія Матту та історик, вчений секретар Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки Олена Трубайчук. Модерувала поетичне змагання заступниця директорки Бібліотеки Ольга Дудок.

Усі учасники емоційно та схвильовано, але від того не менш майстерно, прочитали власні поезії різних тем та жанрів. Журі важко було обрати переможця, але за результатами підрахунку голосів перемогу (з однаковою кількістю набраних балів) здобули двоє учасників змагання з державних установ: «Білоцерківська виправна колонія (№35)» та «Житомирська виправна колонія (№4)».  

Призи, а це: блокнот і ручка з логотипом бібліотеки та чудові поетичні збірки, будуть передані переможцям. А також одна із членів журі, письменниця Юля Матту, запропонувала подарувати свою нову книжку для всіх учасників поетичного слему, за що їй щиро дякуємо!

На жаль, через технічні несправності не всі заявлені учасники змогли взяти участь у поетичному змаганні. Але наш проєкт продовжується, тож сподіваємось, що ще буде багато можливостей для того, щоб всі охочі змогли розкрити свої поетичні таланти.