Презентація видань Олени Гешко

Бібліотечна спільнота зустріла Олену Гешко – укладачку та редакторку Всеукраїнського літературно-мистецького альманаху “Водограй мрій”, міжнародного літературно-художнього альманаху “Sun City”, багатьох колективних збірок. Зустріч читачів із Оленою Гешко модерувала Ірина Костюк.

“Водограй мій” – україномовна платформа для найкращих зразків сучасної літератури. У ньому читачі можуть познайомитися не тільки з поетичними та прозовими творами різних авторів, а й переглянути чудові витвори декоративно-прикладного мистецтва українських майстринь в різних жанрах. У читальному залі Олена Гешко представила публіці сторінки із виданих альманахів. Гостя розповіла, що часто у цих книгах публікують роботи маленьких майстрів-діточок. Для них це важливо, адже так усвідомлюється цінність праці та увага дорослих довкола неї. До того ж, син-школяр Олени Олександр сам пише твори, а мама редагує та додає їх до альманахів. На презентації прозвучав твір Олександра про українську мову. Також хлопець потішив публіку грою на гітарі.

“Sun City” (“Сонячне місто”) – літературно-мистецька платформа і одночасно міжнародна добровільна організація незалежних літераторів, художників та фотографів. У випусках альманаху можна побачити твори авторів з Азербайджану, Болгарії, Білорусії, Казахстану, Киргизстану, Кабардино-Балкарії, Литви, України, Росії, Молдови, Таджикистану, Німеччини, Ізраїлю, Польщі. Альманахи виходять щомісячно. Кожен охочий може подати редакції альманаху свої роботи.

Крім роботи з альманахами, Олена Гешко сама пише тексти, вишиває в різних техніках, займається в’язанням. Майстриня відверто переконана, що творчість має бути помічена. Тому важливо мати ресурси презентувати свою роботу та знайти поціновувачів.