Виставка про Івана Багряного

«Ходи тільки по лінії найбільшого опору – і ти пізнаєш світ»
І. Багряний

Відділ абонемента презентує книжкову виставку «Людина з душею поета і митця», присвячену 115 річниці від дня народження Івана Багряного.

Іван Багряний – літературний псевдонім Івана Лозов’яги, народженого 2 жовтня 1906 р. у м. Охтирка Харківської (тепер Сумської області) в родині муляра. Літературою Багряний почав займатися з раннього дитинства і це залишилось його основним заняттям на все життя. Хто ж він такий – Іван Багряний? Письменник «прийшов у літературу, як до себе додому. Любив до безтями сонце, юність, пригоди, мисливців, подільські товтри, слобожанські вітри і овіяний романтикою революції український степ. Любив так, як тільки може любити двадцятилітній юнак свою, народжену в огні і бурі, батьківщину і свій надзвичайний нарід», – такими словами характеризує письменника сучасник Борис Подоляк.

Іван Багряний – поет, прозаїк, драматург, художник, публіцист, видавець, журналіст і політичний діяч. Він уникнув трагічної долі багатьох письменників «Розстріляного відродження», проте драматично перебував на лінії найбільшого опору. Вірний воднораз сказаному слову, був ворогом радянському тоталітаризмові через свою відчайдушну безкомпромісність.

З літературною спадщиною та життєвим шляхом митця ви можете ознайомитись, відвідавши виставку.

Виставка триватиме до 12 жовтня.