Завершальна зустріч у межах проєкту «Видима бібліотека»

26 листопада відбулася завершальна зустріч у межах пілотного проєкту «Видима бібліотека», що був ініційований відділом з питань ресоціалізації по центральному регіону Управління забезпечення діяльності у центральному регіоні Департаменту з питань виконання кримінальних покарань, Публічною бібліотекою імені Лесі Українки для дорослих міста Києва у співпраці з персоналом Державних установ Житомирської, Київської, Черкаської та Чернігівської областей.

Нагадуємо, що метою проєкту було сприяння адаптації засуджених до динамічних змін, що відбуваються в інформаційному середовищі, оновлення компетентностей, пов’язаних із використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, формування культури навчання впродовж життя.

У ході реалізації проєкту для ув’язнених було проведено 12 занять онлайн з різних напрямків бібліотечної діяльності та інформаційно-комунікаційної культури і Поетичний слем. А також було підготовлено огляди рекомендованої для читання літератури про світ ув’язнених («По той бік ґрат») та про книжки, що були написані за гратами («Народжені за ґратами»).

За результатами проведених зустрічей було обрано найактивнішу установу-учасницю. Нею стала  Державна установа «Білоцерківська виправна колонія (№35)», якій Бібліотека передасть комплект книжок у кількості 100 примірників для оновлення фонду бібліотеки Державної установи. Усі решта установ-учасниць проєкту отримають сувенірну продукцію з логотипом нашої бібліотеки.

На завершальну зустріч проєкту «Видима бібліотека» було запрошено поетів-бібліотекарів Києва – Анатолія Горового, Дмитра Луняку та Валентину Захабуру, які прочитали свої улюблені вірші та виконали музичні композиції під супровід гітари. Надихнувшись почутим, один із ув’язнених теж заспівав пісню, акомпонуючи на гітарі. Багато з учасників, які пишуть власні вірші, погодились зачитати їх у прямому етері. Це було щиро і зворушливо!

Цікавим завершенням проєкту стала віртуальна екскурсія бібліотекою, яку підготувала й озвучила директор бібліотеки Ольга Романюк. Ув’язнені були вдячні за можливість побачити бібліотеку, бодай віртуально.

Зі словами подяки за співпрацю з Бібліотекою виступила майор внутрішньої служби Управління забезпечення діяльності у центральному регіоні Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Марія Микитенко.

Хоча пілотний проєкт «Видима бібліотека» завершився, бібліотека й надалі підтримуватиме зв’язок з установами, що брали участь у проєкті, та налагоджуватиме зв’язки з іншими установами, де ув’язнені потребують чи нових знань, чи можливості показати свої таланти, чи просто душевного спілкування… Адже кожна людина має право на надію.