Життя українців до та після 24.02.22

24 лютого 2022 року назавжди розділило життя українців на до та після. О п’ятій годині ранку російські війська здійснили масовану повітряну атаку по всій території України та почали повномасштабний воєнний наступ.

Для вторгнення на Київщину із наміром захопити столицю була використана територія Білорусі. На півдні російська армія окупувала частину Запорізької та Херсонської областей, а на півночі – райони Сумщини та Чернігівщини. Повномасштабне вторгнення президент РФ Володимир Путін називає «спеціальною операцією», спочатку її метою визначали «демілітаризацію і денацифікацію», згодом – «захист Донбасу». У вересні та на початку жовтня Росія здійснила спробу анексувати частково окуповані Запорізьку, Херсонську, Донецьку та Луганську області. Україна і Захід заявили, що ці дії незаконні. Генасамблея ООН 12 жовтня схвалила резолюцію, яка засуджує спробу анексії РФ окупованих територій України, але російська влада заявляє, що армія не атакує цивільні об’єкти. При цьому авіація, ракетні війська, флот і артилерія щодня обстрілюють українські міста, руйнуються житлові будинки та об’єкти цивільної інфраструктури по всій території України. Після звільнення Київщини від російських військ у містах Буча, Ірпінь, Гостомель та селах області виявили факти масових убивств, катувань та зґвалтувань цивільних, зокрема, дітей. Пізніше факти катувань та убивств українських громадян почали відкриватися чи не у всіх населених пунктах, які були під російською окупацією.

Завдяки хоробрості, мудрості наших захисників, завдяки сміливості всіх українців, наша держава – це справжній символ боротьби за свободу. Всі у світі – і навіть ті, хто нас не підтримує відкрито – погоджуються, що саме в Україні зараз вирішується доля Європи, доля глобальної безпеки, доля демократичної системи.

Війна спричиняє невимовне страждання безлічі сімей, і ми висловлюємо наші щирі співчуття тим, хто втратив своїх близьких.

Цей день назавжди залишиться в нашій пам’яті як болісне нагадування про жорстоку агресію, яку наша країна мусить витримати.

Вічна слава всім, хто став на захист держави!
Вічна вдячність усім, хто допомагає нам вистояти!
Вічна пам’ять кожному, хто віддав життя за Україну!
Слава Україні!

 

Інтернет-ресурси