Прохолодна насолода – до Всесвітнього дня морозива

Пам’ятаєте як було прикро, коли батьки відмовлялися купити вам чергову порцію морозива? І як ви давали собі обіцянку, що вже своїм дітям будете дозволяти так багато пломбіру, як тільки їм захочеться. Але чому ж ви, ставши мамами і татами, не поспішаєте стримати обіцянку?

І все це через міфи, що «гуляють» навколо морозива та «малюють» не дуже райдужну картину.

Міф #1: У морозиві немає нічого корисного. Морозиво – не тільки смачний, але і поживний десерт. Тільки подумайте, скільки різноманітних хитрощів винаходять батьки, щоб зробити раціон своїх маленьких чад збалансованим і достатнім для повноцінного розвитку дитячого організму! У випадку з морозивом умовляти дитину довго не доведеться, адже за кількістю кальцію пломбір може змагатися навіть з сиром.

У середньому, морозиво містить до 12 відсотків жиру, а це приблизно стільки ж, скільки в 50 г сиру. Також, до складу морозива входить білок, багато вітамінів (A, B, D) і мінеральних речовин, в числі яких магній, калій, фосфор, натрій, які легко і швидко засвоюються.

Міф #2: Сучасне морозиво – суцільна хімія? Як завжди, все залежить від вашої уважності і обізнаності. Коли ви вибираєте пломбір для себе і своїх домашніх, обов’язково звертайте увагу на відсутність в його складі рослинних жирів.

Є виробники, які поєднують пломбір з іншими видами морозива, тому пам’ятайте «золоте» правило хорошої господині: уважно читати етикетку і склад.

Міф #3: Від морозива товстіють Один з найбільш улюблених аргументів противників і супротивників морозива – навіть одна порція десерту негайно позначиться на фігурі! Відкриємо вам секрет – товстіють не стільки від їжі, скільки від її кількості. Але не варто забувати, що стаканчиком морозива, в якому міститься близько 200 ккал, цілком можна ситно перекусити, особливо в спеку.

Між іншим, відмінний привід припинити вічний спір з дбайливими бабусями, яким все здається, що дитину вдома не годують. Запропонуйте старшому поколінню пригощати внучат, замість здобних булочок і солодких питних йогуртів, натуральним пломбіром, який легко поєднується зі свіжими фруктами і ягодами. Про користь такого перекусу не доводиться сперечатися.

Міф #4: Від морозива болить горло. Навпаки, якщо облизувати морозиво не кваплячись, вийде своєрідне загартування. І з часом слизова оболонка горла стане менш вразливою для хвороботворних мікробів. Єдина умова — не відкушувати морозиво великими шматками.

Підводячи підсумок, хочеться додати – у всьому потрібно знати міру і керуватися не міфами, які нав’язують нам з дитинства, а здоровим глуздом, тоді від улюблених десертів відмовлятися не доведеться.

Серед усіх днів тижня, найбільшу кількість морозива купують в неділю. А насолоду від відвідування бібліотеки можете приймати кожного дня та ще й безкоштовно.

Смачних книг вам у стрічку. Посилання на електронні ресурси бібліотеки http://ecatalog.kiev.ua/