Онлайн-презентація книги “Кіно народжене Україною”

Відбулася онлайн-презентація книги українського кіносценариста і кінокритика Сергія Тримбача “Кіно народжене Україною: Альбом антології українського кіно”.

До віртуальної студії Публічної бібліотеки імені Лесі Українки завітали шановані гості — автор Сергій Тримбач та видавець Іван Степурін. Модерувала зустріч Богдана Гайворонська.

У 2016 році з’явилося перше видання цієї яскраво ілюстрованої книги, наповненої рідкісним матеріалами, зібраними автором у першоджерелах. На її сторінках зосереджена історія українського кіно від самого початку і до  сучасних кінофільмів, випущених у роки незалежності.

Альбом вийшов у видавництві “САМІТ-КНИГА” накладом у 1000 примірників і вже скоро став раритетним. Тому автор і видавець вирішили зробити оновлене і доповнене перевидання накладом у 2000 примірників. Тепер у ньому є також набуток українського кіно за останні 5 років, зокрема, найкращі серіали.

Гості етеру розповіли про виникнення ідеї створення такої антології, а Сергій Тримбач поділився невеликою дещицею своїх знань про кіноіндустрію, зібраних за багато років роботи. Особисто знайомий з Юрієм Іллєнком та Іваном Миколайчуком, він завжди був у самому вирі подій.

Фільми, до яких Сергій Тримбач написав сценарії —  “Любов небесна”, “Вічний хрест”, “Небезпечно вільна людина”, “Довженко починається…” — отримали призи багатьох міжнародних та національних кінофестивалів.

Але те, що вдалося вмістити в розмову — лише дрібниця порівняно з тим колосальним обсягом інформації, зібраної в книзі. Тож дивіться запис презентації та шукайте обидва видання антології “Кіно народжене Україною” на полицях нашої бібліотечної системи.