“Спис римського сотника” Сергія Батурина

Роман “Спис римського сотника” є продовженням роману “Clavus Domini”, що вже здобув раніше визнання у читачів.

У новому романі відомий український письменник, лавреат численних літературних премій  Сергій Батурин пропонує власну відповідь на одне з найзагадковіших питань біблійної історії: ким був той сотник, що завдав останнього удару розп’ятому Ісусові, і чому більшість християнських церков досі вважає цього воїна святим, а його спис — чудодійною реліквією. Про нього згадує євангеліст Іван, не називаючи імені, євангеліст Марк називає його «сином Божим», і лише в апокрифічному євангелії від Нікодима вперше називається справжнє ім’я цього римлянина — «Лонгин».

Автор простежує історичний шлях Списа Долі, як у Середньовіччі називали спис Лонгина, аж до тих днів, коли на цю реліквію відкрили полювання нацистські бонзи у сподіванні, що його магічна сила забезпечить Німеччині непереможність на полі бою. І, хоч як дивно, на цьому примхливому шляху на читача чекає нова зустріч із героєм попереднього роману Сергія Батурина «Clavus Domini» — людиною, яку сучасники знали як «розбійника Варавву».

9 листопада відбулася його презентація у стінах бібліотеки. Модерувала захід — Валентина Захабура, талановита українська письменниця та організаторка літературних студій для дітей та юнацтва.

Під час заходу прозвучали уривки роману в авторському виконанні та у виконанні Валентини Захабури і Наталії Яцій.

Привітати автора роману прийшло широке коло шанувальників його творчості, родина, близькі друзі та друзі по перу.

Три свої видання автор подарував бібліотеці, серед них і роман “Спис римського сотника”.

Запрошуємо усіх до прочитання  надзвичайно цікавих творів талановитого сучасного письменника Сергія Батурина.