1036

Міська цільова комплексна програма “Безпечна столиця” на 2016 – 2018 роки

 

 

ДРОН СПОСТЕРІГАТИМЕ ЗА МІСТОМ

Тепер контроль за безпекою в Києві будуть виконувати й дрони.

Про це «Вечірці» розповів директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров:

  • У рамках програми «Безпечне місто» ми придбали три дрони. Завдяки цим пристроям зможемо ефективніше реагувати на ті надзвичайні події, що виникатимуть у столиці. Та вирішувати оперативні питання під час пожеж, надзвичайних подій та будь-яких ситуацій, які можуть загрожувати безпеці. У нас є великий дрон для масових заходів – апарат із можливістю ведення нічної зйомки, з інфрачервоним зображенням та зумом. Тепер ми зможемо краще стежити за безпекою на масових заходах та миттєво реагувати, якщо буде потреба… Є дрон з можливістю оперативного реагування на швидку зміну експозиції. Він потрібен, щоб краще фіксувати різного роду об’єкти. А малий дрон – для зйомки в приміщеннях. Якщо раптом виникне пожежа, або ж будуть заміновані приміщення, то ми зможемо швидко «заводити» його в будівлю та оцінювати ризики.

Усі дрони оснащені Full HD камерами та можливістю передачі сигналу в міський центр обміну даними в режимі реального часу.  

Вечірній Київ. – 2017. – 30 листоп. – С. 3.

 

Міська цільва програма «Безпечна столиця» на 2016 – 2018 роки

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з екс-мером Нью-Йорка, головою ради директорів компанії Giuliani Partners Рудольфом Джуліані. Під час зустрічі вони обговорили удосконалення і розвиток системи безпеки у Києві та питання створення муніципальної поліції. Після цього разом відвідали дата-центр, де Рудольфу Джуліані презентували систему відеоспостереження та безпеки в столиці. Рудольф Джуліані позитивно оцінив оснащення та можливості дата-центру, створеного в Києві в рамках програми «Безпечна столиця». Він зазначив, що це дуже важливий крок для безпеки та правопорядку на вулицях міста.

Вечірній Київ. – 2017. – 23 листоп. – С. 2;

Сегодня : киев. вып. – 2017. – 23 нояб. – С. 7.

 

ВІДЕОКАМЕРИ ДОПОМОГЛИ ПОЛІЦІЇ

Щасливий кінець викрадення дівчиники свідчить про актуальність міської програми «Безпечна столиця».

Валентин Ковальський

Міська адміністрація продовжує встановлювати камери відеоспостереження, завдяки яким вдалося повернути викрадену ввечорі 20 жовтня на Оболоні маленьку дівчинку. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook столичний міський голова Віталій Кличко. «Я дякую працівникам Національної поліції, завдяки професійним діям яких вдалося менше, ніж за добу, знайти і затримати осіб, що вкрали вчора у Києві в дитсадку півторамісячну дівчинку. Такий оперативний і ефективний результат ще раз доводить правильність наших дій щодо втілення в нашому місті програми “Безпечна столиця”», – переконаний мер Києва.

Детальніше читайте на УНІАН: kiev.unian.ua/2200794-klichko-kijiv-vstanovit-bilshe-kamer-videosposterejennya-scho-dopomogli-vidnayti-vikradenu-ditinu.html

Вечірній Київ. – 2017. – 26 жовт. – С. 3.

 

ЗА МІСЯЦЬ – ПОНАД 70 ТИСЯЧ  ПОРУЩЕНЬ

У рамках програми «Безпечне місто» в Києві встановили спеціальні відеокамери для фіксації порушень правил дорожнього руху. Вони розпізнають номерний знак, колір та швидкість автомобіля.

Найбільш поширеними порушеннями виявилися: перевищення швидкісного режиму, проїзд на червоне світло світлофору та повз знак «Проїзд заборонено». В рамках пілотного проекту камери облаштовані у двох місцях. Під мостом Метро, з фіксацією порушень швидкісного режиму по одній смузі. За один день система зафіксувала 2 877 перевищень швидкості, за тиждень – 11 140, а за місяць – 68 664 транспортних засоби перевищили швидкість.

Другим місцем для експерименту стало перехрестя Голосіївського проспекту та вулиці Стельмаха. Тут фіксувалися порушення проїзду на червоне світло й повз знак «Проїзд заборонено». За перший день система записала 52 автомобілі, які порушили ПДР, за місяць їх виявилося 4 762.

 Вечірній Київ. – 2017. – 27 лип. – С. 3.

 

 КИЇВ  – З  «МУНІЦИПАЛЬНОЮ ВАРТОЮ»

Перші 36 членів нового громадського формування з охорони правопорядку у столиці склали присягу

Посвідчення представникам «Муніципальної варти» вручив міський голова Києва Віталій Кличко. При цьому мер зазначив, що створення такого підрозділу є першим кроком до появи муніципальної поліції в українській столиці, повідомляють на сайті Київської міської державної адміністрації.

Новостворений підрозділ має допомагати поліції забезпечувати і підтримувати правопорядок у Києві. Зокрема, як розповів Віталій Кличко, щодо вирішення проблем незаконної торгівлі, неналежного паркування, патрулювання вулиць міста тощо.

Київське міське громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Муніципальна варта» діятиме в усіх районах міста у співпраці з підрозділами Національної поліції. Як пояснюють на сайті КМДА, серед членів новоствореного формування – учасники АТО, які повернулися зі сходу України та прагнуть допомогти у забезпеченні правопорядку в Києві. Вже створені районні підрозділи «Муніципальної варти», призначені їх керівники. Незабаром з’явиться гаряча лінія формування.

«Муніципальна варта» працюватиме на громадських засадах, проте місто думає над тим, щоб передбачити кошти на забезпечення його діяльності за рахунок бюджету столиці.

Загалом у формуванні буде 100 членів. Ті, хто ще не отримав посвідчення, поки оформлюють документи і одержать їх незабаром.

Віталій Кличко підкреслює, що місто розуміє свою відповідальність у питанні безпеки мешканців Києва. «Тому ми всіляко допомагаємо поліції.

У рамках міської програми «Безпечна столиця» створили, зокрема, єдиний дата-центр, встановлюємо камери відеоспостереження на вулицях міста, – цитують столичного мера на сайті КМДА. – І створення «Муніципальної варти» – це результат наших зусиль для допомоги поліції у забезпеченні правопорядку на вулицях Києва. Адже не таємниця, що питання безпеки – одне з головних, яке турбує не лише киян, а й усіх українців».

День. – 2017. – 30 черв. – 1 

 

БЕЗПЕЧНЕ МІСТО

У столиці відкрили сучасний Центр обробки інформації

У середу мер Києва Віталій Кличко відкрив сучасний Центр обробки інформації (ЦОІ). Поява нового об’єкта та впровадження програми «Безпечне місто» дозволять створити комплексну систему безпеки для городян. На сьогодні у столиці вже встановлено понад 3700 камер відеоспостереження, а ще 4 тисячі смарт-камер, котрі об’єднають в єдиний загальноміський комплекс відеоспостереження, з’являться вже найближчим часом.

Валентин ОЛЬШАНСЬКИЙ

«Розвиток сучасної інфраструктури Києва – одне з наших ключових завдань. Сучасне місто має працювати технологічно. І в цьому, зокрема, нам допоможе єдина інформаційно-телекомунікаційна платформа, яка використовує найновіші технології обробки великих масивів даних та забезпечить безпеку в столиці», – наголосив під час відкриття ЦОІ Київський міський голова Віталій Кличко.

За його словами, столична влада приділяє особливу увагу питанням безпеки в Києві. «Складна ситуація в зв’язку з агресією проти України, погіршення криміногенної ситуації вимагають ефективного реагування. І реальним кроком до створення системи безпеки для городян став старт проекту «Безпечне місто». Ми створюємо загальноміську систему відеоспостереження – за два місяці нам вдалося встановити 3423 камери у школах, дитячих садках, поліклініках, лікарнях, музеях та театрах. Ще 339 камер змонтують в середмісті та на автомобільних мостах через Дніпро. А на Майдані Незалежності розмістили унікальну камеру з оглядом на 360 градусів», – розповів Віталій Володимирович.

Він додав, що найближчим часом у столиці планується встановити ще 4000 смарт-камер і об’єднати в єдиний загальноміський комплекс уже наявні системи відеоспостереження. «Це дасть змогу повністю охопити місто. Зокрема, ми приділяємо увагу безпеці в громадських місцях, на великих інфраструктурних об’єктах та виходах з метро,- підкреслив мер Києва.- Також ми плануємо долучити до єдиної системи усі камери відеоспостереження, які працюють у державних і приватних установах. Зараз їх у столиці близько 100 тисяч, і ми маємо об’єднати їх в єдину систему, яка дозволить зробити наше місто безпечним».

За словами Віталія Кличка, функції смарт-камер дуже різноманітні. Вони мають заздалегідь запрограмований сценарій інцидентів і здатні автоматично інформувати ситуаційний центр про небезпеку. «Зокрема, завдяки функції розпізнавання державних знаків за допомогою камер столичні поліцейські зможуть ефективнішезнаходити викрадені автомобілі. Також такі функції дозволяють поліцейським, рятувальникам чи лікарям оперативніше допомагати киянам», – повідомив очільник столиці.

До того ж, щоб ефективно збирати та аналізувати інформацію з усього міста, створено хмарну платформу загальною потужністю 11 тисяч каналів, яка забезпечить безперервний запис відеоданих. «Окремі фрагменти системи «Безпечне місто» вже розгорнуті в головних управліннях Національної поліції та Служби безпеки України. Надалі ми також долучимо до цієї системи пожежну, рятувальну, медичну, дорожню й інші комунальні та державні служби. І я переконаний, наша столиця повинна стати одним з найбезпечніших міст Європи», – підсумував Віталій Кличко.

 Хрещатик. – 2017. – 27 січ. – С. 1.

 

 КИЇВРАДА РОЗКВІТЛА ПРОДУКТИВНО

На пленарному засіданні депутати впорядкували себе й подбали про гаманці киян

Ганна КАСІЧ

Пленарне засідання Київради 14 квітня  продовжило втілювати обіцяне у життя…

 Безпечно? Безперечно

Щоб столичні мешканці та гості Києва почувалися комфортно, Київрада

99-ма голосами «за» ухвалила програму «Безпечна столиця» на 2016-2018 роки загальним обсягом понад 303 млн грн. Згідно з документом, передбачено встановлення засобів відеоспостереження на станціях метро (із можливістю фіксації номерів автомобілів), передбачено ремонт місць затримання, облаштування «зелених кімнат» для спілкування з дітьми, широке запровадження сучасних засобів комунікації у сфері  безпеки столиці, тісна співпраця столичної влади та ГУ Нацполіції у Києві…

Більш детально ви ознайомитеся тут:

http://kreschatic.kiev.ua/ua/4811/art/1460663364.html

Вечірній Київ. – 2016. – 14 квіт. – С. 7;

Сегодня. – 2016. – 15-17 апр. – С. 9;

Хрещатик. – 2016. – 15 квіт. – С. 1.