Альбом-монографія Романа Петрука

Фонд бібліотеки поповнився унікальним виданням – альбомом- монографією талановитого художника,  молодого,  але вже з вагомим творчим надбанням,  учня школи Миколи Стороженка, – Романа Ігоровича Петрука.  Цей дорогоцінний дарунок презентує творчі роботи художника за техніками і жанрами,  представляє відгуки про його творчість  відомих мистецтвознавців,  діячів культури і художників. Унікальність книги ще й в тому,  що надрукована вона шрифтом Рутенія,  розробленим Василем Яковичем Чебаником.

Роман Петрук – майстер глибокопсихологічної художньої передачі людського образу у фарбах. Віртуозно поєднує класичну школу рисунку й живопису із експресивно-символічною манерою візуалізації образів. Твори зберігаються у фондах НАОМА, приватних та музейних колекціях України, за кордоном.

Учасник понад 50 всеукраїнських, міжнародних виставок та пленерів. Персональні виставки у Волинській організації НСХУ, Національному університеті «Острозька академія», Чернігівському музеї сучасного мистецтва «Пласт-Арт». Нагороджений подякою Міністерства закордонних справ України, Луцького міського голови.

Народжений на Волині, у Луцьку,  Роман Петрук у своїй творчості часто звертається до  “Лісової пісні” Лесі Українки.  Його дипломна робота, присвячена саме “Лісовій пісні” , експонувалася у нашій бібліотеці у 2018 році.  Фото з презентації увійшли до цього видання. Бібліотека щиро дякує пану Роману за такий щедрий,  красивий і змістовний дарунок,  що став окрасою нашого фонду,  за його намір ощасливити цим виданням ще декілька публічних бібліотек міста і бажає йому міцного здоров’я та подальших творчих успіхів.