Книжкова виставка до 35-х роковин катастрофи на Чорнобильській АЕС

У зв’язку з цією трагічною датою в читальній залі відділу краєзнавчої літератури та бібліографії до 35-х роковин техногенної катастрофи розгорнуто виставку «Чорне крило Чорнобиля».

На ній представлені видання з фонду відділу, серед яких: наукові праці на основі архівних даних, збірники, вибрані твори, публіцистична та художня література, путівники, статті з періодичних видань тощо. Заслуговує на увагу книжка із серії «Великий науковий проєкт» автора Плохій С. «Чорнобиль. Історія ядерної катастрофи» та путівник «Чернобыльская зона глазами сталкера» відомого українського краєзнавця, києвознавця Кирила Степанця у співавторстві з Денисом Вишневським – українським зоологом, радіологом, автором низки книг та статей про екологію Чорнобильської зони відчуження – та заступником директора Інституту проблем безпеки атомних електростанцій НАН України кандидатом біологічних наук  Сергієм Паскевичем.

Які висновки має зробити людство з чорнобильської трагедії? Перш за все, це проявляти відповідальність, адже «мирний атом» виявився вже й не таким «мирним» і безпечним, а, отже, має бути підконтрольний людині з усіма можливими наслідками і бути технологічно прогнозованим. Таке питання ставиться в деяких публікаціях, що представлені на виставці.

Ми показали лише невеличку частину видань, що пропонує відділ на таку важливу тему, як Чорнобильська катастрофа. Сподіваємось, що після закінчення локдауну ви відвідаєте нас у нашому затишному приміщенні за адресою: вулиця Володимира Вінниченка, 16.

Виставка експонується до 21 травня.