Онлайн-презентація книги “Школа AGH”

Соломія Караєва – сімнадцятирічна письменниця, студентка 1 курсу спецільності “Переклад з англійської та французької мов” в КНУ ім. Тараса Шевченка. 27 травня у прямому етері вона презентувала свою другу книгу під назвою “Школа AGH”. Цікаво, що ця книга була видана ще в 2017 році, коли авторці було чотирнадцять років. Онлайн-захід модерувала Ірина Костюк.

Сюжет в книзі розповідає про життя гібридів людей і тварин в спеціальній школі. Назва школи розшифровується як Animal Genius High. Істоти, які там навчаються – результат наукового експерименту. Напевно, кожен замислювався про технології майбутнього. Клонування, поява роботів, освоєння Марсу – ці перспективи уже не лякають нас. Авторка умисне створила такий фантастичний світ гібридів – людина і кішка, людина і мишка, людина і канарейка, людина і кентавр – і помістила їх в школу, де персонажі можуть не приховувати свою сутність, відчувати радість взаємин і спілкування. Але тут і криється психологічний, етичний підтекст: хоч ці створіння і є напів тваринами за походженням, людські проблеми й труднощі характеру для них не виняток. Плітки, заздрощі, кохання, пихатість, милосердя, сором’язливість – увесь спектр емоцій і рис вирує у середищів гібридів-підлітків.

Загалом книга “Школа AGH” призначена для молодшого шкільного віку. Та письменниця визнає, що дорослі теж читають дитячі книги, а обмеження за віком – лише умовність.

У прямому етері Соломія Караєва розповіла про свої перші тексти. Дівчина почала писати короткі оповідання й вірші у 9 років. У 2014 році вийшла друком її перша книжечка “Пригоди в затоці Риб’яче Око”. Жанр – казка для дітей дошкільного віку. Нині Соломія продовжує писати як прозу, так і вірші, час від часу публікується в різних альманахах і журналах. Цікавиться мистецтвом, перш за все літературою.

Долучайтеся до перегляду відеозапису прямої трансляції.