Онлайн-презентація книжки поезій Вікторії Оліщук

Чутливість, зачарування і ніжність втілює поезія Вікторії Оліщук — молодої авторки. Книга «ПО-НАС-І-НИНІ» вийшла у світ завдяки участі Вікторії у Всеукраїнському літературному конкурсі кращих творів ім. Григора Тютюнника. 23 листопада у прямому етері Вікторія Оліщук втішено розповіла про свій літературний дебют.

Вікторія Оліщук — лауреатка Президентської стипендії для молодих авторів і митців, премії імені Володимира Булаєнка. Переможниця конкурсів («Ірпінський Парнас», «Шодуарівська альтанка», «Усі чекають справжнього поета», «Хортицькі дзвони», «Віршоманія», обласного молодіжного літературного конкурсу імені Якова Гальчевського, імені Герася Соколенка, «Перо золотого птаха».

Поетка ділилася з аудиторією споминами про дитинство, про рідне село Кульчинки: «Однак де б я не була, серцем та думками завжди в Кульчинках, хоч і дороги там кепські. А думкам доріг не треба». Зі щирим сміхом Вікторія згадувала, що перші вірші почала записувати, як тільки навчилася писати. Матеріалом для віршів вона дитиною тоді обирала не аркуші паперу, а шпалери, джинси, футболки.

З особливим трепетом Вікторія Оліщук розповідала про свою бабусю. Запахи пиріжків з вишнею, полин, затишне подвір’я стали одним із центральних образів у поезії бабусиної внучки. А найбільше Вікторія захоплюється життєвою мудрістю бабці. На своїй сторінці у Фейсбук юна поетка започаткувала рубрику за хештегом “бабціанство”. Там Вікторія записує афоризми і життєві премудрості від своєї бабці.

У прямому етері Вікторія Оліщук читала свою поезію. Аудиторія висловлювала трепетні коментарі й миттєво закохалася в тексти юної поетки.