Щасливе дитинство моє

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей – найпрекрасніше свято радості та надії. Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього.

Цьогоріч День захисту дітей відзначається в нашій країні в умовах дії воєнного стану. Мільйони наших маленьких громадян втратили домівки, школи та дитячі майданчики, у них були вкрадені святкування днів народження, шкільні спогади, час з друзями та родиною…Незважаючи на пережиті жахи війни, діти в Україні на рівні з дорослими продемонстрували надзвичайну стійкість та мужність.

До Міжнародного дня захисту дітей наш відділ запрошує ознайомитися з книжковою виставкою «Щасливе дитинство моє». Сподіваємося, що кожен читач віднайде свою книгу: маленькі допитливі читайлики – найкрасивіші видання українських та зарубіжних авторів, розкішні ілюстрації яких, здається, можна роздивлятися годинами – так мальовниче оживляють вони казкові світи. Доскіпливі підлітки відшукають для себе твори з актуальною для їхнього віку проблематикою. А для любителів історії тут представлена найпопулярніша історико-героїчна проза для дітей, написана у незалежній Україні, тож натхненні романтизованим переплетенням історичних фактів та міфу читачі «Джур» зацікавляться українською історією за межами як цих книжок, так і шкільних підручників. Всім, хто опікується дітьми – батькам, педагогам, психологам – теж знайдеться корисна література, адже допомогти кожній дитині подолати страхи, тривоги та горе, пов’язані з втратою близьких, розлукою з родиною, вимушеним переміщенням із дому, ізоляцією та повним переломом у дитинстві – найголовніше наше завдання. Важливо привернути увагу міжнародної спільноти і донести світу, як війна забирає дитинство в українських дітей, щоб кожен розумів: росія порушує в Україні всі міжнародні конвенції про права дитини.

Виставка діє з 24 травня по 20 червня. Приєднуйтесь до читання!