Творча зустріч із Лесею Мудрак

В останні миті чарівного 29 жовтня до Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки завітала письменниця, чиє ім’я можна вважати брендом – Леся Мудрак. Якщо запитати у вас, хто в сучасній українській поезії активно утверджує форми жіночої еротичної емансипації, – ви, без сумніву, назвете її прізвище. Якщо запитати, у чиїй творчості – етика справжніх людських стосунків у метафізичному світі болю і травм, зустрічей і прощань, – це також про неї. Гра і провокація її поезії інтригує, заворожує.

Леся Мудрак майстерно володіє ораторським мистецтвом. Те, як вона декламує свою поезію і прозопоезію, запам’ятовується назавжди. Адже вірші поетки говорять її голосом, дзвенять і струменять, придихають і пульсують жіночим ритмом.

Леся Мудрак є також перекладачкою, критикинею, менеджеркою, редакторкою, громадською діячкою. Вона кандидатка філологічних наук, членкиня Національної спілки письменників України, Незалежної асоціації журналістів та Громадської ради при Міністерстві культури України. Була авторкою щотижневої рубрики на літературному порталі «Друг читача», співзасновницею номінації «Найеротичніший твір» у літературному конкурсі «Коронація слова 2012». А також учасницею численних конференцій, фестивалів, літфорумів, теле- та радіоефірів. Організовала камерні (Укрлаф-тіві) й масові («Творчі п’ятниці» в СПУ, конференції, круглі столи) літературно-художні та культурні заходи із залученням письменників, співаків, композиторів, танцівників, скульпторів, художників та інших, сама репрезентувала «театр одного актора», виконуючи в ньому власні поезії.

На творчому вечорі Леся Мудрак поділилася з гостями заходу історією розвитку творчого шляху, особистими пригодами та декламувала поезію зі збірки «Поміж жіночих звивин». У записі трансляції Ви можете почути і відчути тендітну силу її характеру й мистецтва.

Запис доступний на фейсбук-сторінці та на ютуб-каналі бібліотеки.

Запрошуємо до перегляду!