Українська державність

В Україні 28 липня вперше відзначають  День Української державності!

Державність має своїм результатом створення держави як підсумок розвитку української нації. Це своєрідний фундамент та коріння держави.

Історія української державності – це фактично історія національно-визвольної боротьби українського народу за свою державу.

Українська нація протягом багатьох віків проживає на території сучасної України, понад тисячу років тому почала створювати свою державність у надзвичайно складних умовах.

Місто Київ – столиця України нещодавно відзначав своє 1540 річчя від дня заснування.

Становлення національної державності відбувалося досить складно й упродовж тривалого часу. Широкомасштабне вторгнення РФ та інформаційна війна проти України знову ставить на порядок денний дискусію про історію становлення Української держави, варто знати історію своєї країни, щоб  критично аналізувати досвід нашого державотворення та протистояти фейкам.  

Складений відділом електронних ресурсів та довідково-бібліографічного обслуговування бібліографічний список «Українська державність» містить літературу та інтернет-ресурси, які розкривають становлення та розвиток української державності в різні історичні періоди.

Додаткову літературу можна знайти в електронному каталозі Публічної бібліотеки імені Лесі Українки.