Онлайн-зустріч з поетом Олександром Букатюком

23 квітня онлайн-аудиторія Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки познайомилася з нетиповим поетом, справжнім гуцулом Олександром Букатюком. Подію в прямому етері модерувала Ірина Костюк.

Олександр Букатюк — член Національної спілки письменників України, член правління обласної організації НСПУ; керівник та голова правління ГО “Літстудія “Бистрінь” ім.Нестора Чира”; засновник та організатор Всеукраїнських та міжнародних фестивалів, серед яких “Біденко-фест” та “Нестор-фест”; журналіст, відеооператор ТРК “Суспільне Карпати”; керівник Літературно-журналістського гуртка “ДІТИ СЛОВА” Катехитичної школи ім.єп.Григорія Балагурака, ЧСВВ; лавреат Івано-Франківської міської премії ім. Івана Франка; активіст Майдану; волонтер «Спільноти Св. Егідія». У 2019 р. здобув Стипендію Президента України для молодих письменників і митців.

Олександр є автором збірок поезій “Мадонна Майдану” та “Мадонна Миру”. Чому він нетиповий поет? Поезія Олександра Букатюка не схожа на решту, не наслідує чиїсь мотиви і способи творення. За словами Раїси Харитонової, “манеру його письма можна порівняти з генною інженерією: поет у живому вірші розчленовує якесь одне, ніби випадкове, слово, виокремлює з нього нове і обдаровує його самостійним життям…маємо вірш у вірші, такий собі поетичний «кіндер-сюрприз»”. Про що йде мова? Ось для ілюстрації вірш Олександра Букатюка:

О ПІВ БЕЗ ТЕБЕ
година в години питає:
котрий я
та відповідає: о пів без неї
не циферблатний
не пісочний
сонячний
я
тік-такаю і тік-нікаю
Б:УК:раїнською

Під час онлайн-зустрічі глядачі дізналися не лише про творчість гостя, а і про конкурс нестандартної поезії імені Миколи Біденка. До речі, роботи на конкурс приймаються саме зараз, тож особливо запрошуємо до перегляду відеозапису трансляції поетів, які хотіли б позмагатися за перемогу.