Виставка “Творчість, що протистоїть часу”

19 березня виповнюється 90 років від дня народження української письменниці Емми Андієвської. Відділ абонемента пропонує ознайомитися з  книжковою виставкою  «Творчість, що протистоїть часу».

Емма Андієвська – сучасна українська письменниця, поетка і художниця, що мешкає нині за кордоном. Народилася 1931 р. в Донецьку. Потім через хворобу дівчинки родина переїхала спочатку до Вишгорода, а згодом – до Києва (1939 р.). На початку війни її батька було знищено радянською владою, тому, побоюючись за дітей, мати у 1943 році виїхала з ними до Берліна. З 1949 р. Емма Андієвська мешкає (з перервами) у Мюнхені, де у 1957 р. закінчила Український вільний університет за спеціальністю «філософія та філологія». Літературна діяльність Андієвської теж розпочалася в Мюнхені, там на початку 1950-х років побачила світ перша збірка її поезій, і відтоді  мисткиня не переставала писати, а з середини 1950-х ще й малювати. Вона є авторкою понад 9000 картин. У 1992 р. письменниця  вперше після довгої перерви побувала в Україні. Після 2000 р. вона декілька разів відвідувала свою малу батьківщину – Донеччину. Емма Андієвська є членом Національної спілки письменників України (з 1994), українського ПЕН-клубу та Професійного об’єднання художників Баварії.

Запрошуємо до бібліотеки. Читайте книги авторки, знайомтесь з її літературною творчістю. Виставка діятиме до 29 березня.